A NATO továbbra is aggódik Oroszország agresszív tevékenysége miatt, ezért növeli akarja haderejét a Fekete-tenger térségében – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

NATO: Európa nincs biztonságban Oroszországtól

A főtitkár a tagállamok külügyminiszteri tanácskozása és a katonai szövetség megalakításának 70. évfordulója alkalmából szerdán Washingtonban tervezett rendezvények előtt tartott sajtótájékoztatót.

Elmondta: a NATO szerint fenyegetőek Oroszország Ukrajnával szembeni intézkedései, az utóbbi időben veszélyesen megnőtt a feszültség a Kercsi-szoroson és az Azovi-tengeren. Ez indokolja, hogy a szövetség továbbra is szorosan együttműködjön partnereivel a régióban.

A NATO fokozza támogatását úgy Georgia, mint Ukrajna számára a tengeri és a partvédelmi őrök képzése, valamint az információk megosztása terén.

A közepes és rövid hatótávolságú, szárazföldi indítású nukleáris eszközökről szóló (INF) megállapodást Oroszország továbbra is megsérti az új rakétarendszerének fejlesztésével. A rakéták létezése és az, hogy Oroszország részéről nem tapasztalható szándék arra, hogy visszatér a megállapodásban foglaltak betartásához, jelentősen csökkenti Európa biztonságát.

"Egy kiszámíthatatlan világban minden nap együtt dolgozunk azon, hogy megakadályozzuk a konfliktusokat, és megőrizzük a békét közel egymilliárd ember számára."

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Látva Krim annektálását, az ukrajnai balhékat, az Afrikai hadviselésüket, a fegyverkezésüket, jó hogy kezd ébredezni a NATO.
Nálunk is változott O.V. szövege. Kezdetben vala: ruszkik haza, most ruszkik vissza!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A világ a ruszkiktól nincs biztonságba, mindig a ,,békét védték,, a fegyverkezésükkel is, amibe aztán bele is buktak !!!
kokopelli
@papa.49:...legalább ennyi cirkusz legyen a Vologyának,hamár nem tud minden nap jóllakni!
Mi mást tudnak szegények felmutatni? Sajnos a "kenyér" a cirkusz mellé sem nagy karéj!!
Csizmás Kond
...ez most úgy van, hogy aki amerikát hibáztatja az egy szar aki meg az oroszokat az a másik szar...de végig kell olvasgatni a világtörténelmet, hogy ki hányszor (ugyértve hódítóként ) támadott és mindjárt kiderül kinek szűk a lemberdzsek...
Nessy
Látva Krim annektálását, az ukrajnai balhékat, az Afrikai hadviselésüket, a fegyverkezésüket, jó hogy kezd ébredezni a NATO.
Nálunk is változott O.V. szövege. Kezdetben vala: ruszkik haza, most ruszkik vissza!
RonaGyuri
így igaz s nekünk még ezzel a bura műveletlen retardált dagadt törpével is meg kell küzdenünk, no meg az idióta barmaikkal is! =))
RonaGyuri
@Csizmás Kond: @Nessy: ez ennek a baromnak nem számít, nem mintha képes lenne megérteni, ő csak ideböffenti azt amit mondanak neki! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...nem teljesen értelek ...rám értetted ?
RonaGyuri
@Csizmás Kond: rád? miért értettem volna rád? arra a román baromra!!! =))
tudode
Persze, hogy nincs biztonságban, nem veszi/vette észre, hogy Vlagyimir úgy játszadozik vele, mint MACSEK az egérrel!
.
----- Így lett Magyarország az új hidegháború egyik főszereplője
.
www.youtube.com/watch?v=ILxGCoxsnZ8
.
Nesze neked Európa, beleróKÁZOTT az 500 ezer fős EU tányérjába egy POLITIKAI SZÉLHÁMOS, mert megvesztegethető:
.
hirtv.hu/video/201654
.
Miből lett a BÜDÖS BOGÁR!
RonaGyuri
@Csizmás Kond: @durbincs: és @Shikari:
fekete
A Hollywoody hazug bohocok re'misztik Europat az Orosszokal.Mit muvelnek a Mexicoi hataron ?
ezek az uto-------!Mit csinal;tak Venezuelaval is. 30 billiot lezartak ami Venezuellae!Agyon szankcioztak oket es itt is la'zitottak a NATO nak,Hogy igen is,stb,stb. Kulomben a NATO elvan
'maradva a fegyverkeze;sben az Oroszoktol legalabb 30 evel.
1magyar
Persze, az orosz csak azt veszi vissza ami az övé volt, de afrikai muszlimok meg Európát foglalják el. Barom aki ezt nem veszi észre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.