Olyan eszközöket tettek a vonatsínekre két megyében is, melyek rövidzárlatot okoztak volna a szerelvények áramellátásában. Üzenetet is mellékeltek hozzájuk.

Brexit-párti szabotőrök támadják a brit vasútakat

Két helyen is „veszélyes eszközt” találtak a vonatsíneken az Egyesült Királyságban, a rendőrség gyanúja szerint mindkettőnek a Brexithez van köze.

A brit közlekedési rendőrség (British Transport Police) közleménye szerint az egyik ilyen eszközt március 21-én a Cambridge megyei Yaxley, a másikat pedig március 27-én a Nottingham megyei Netherfield közelében futó síneken találták meg a pályamunkások. Mindkettőt eltávolították a sínekről, mielőtt akadályozták volna a vonatközlekedést.

Az eszközök nem siklatták volna ki a vonatokat, nem merénylet, hanem szabotázs volt a cél. Készítőik úgy tervezték őket, hogy rövidzárlatot okozzanak a szerelvények áramellátásában, ezzel súlyos késéseket okozva a vonalon. Egyik alkalommal sem léptek működésbe – mondta a rendőrség szóvivője a lapnak.

Az eszközökre egy üzenetet is erősítettek, melyen az állt: „Kormányzati árulás. A kilépés kilépést jelent. Térdre kényszerítjük az országot, ha nem lépünk ki.”

Forrás: hvg.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Az úniós visszatérést szolgáló népszavazást miért nem engedik? Azt szabad? Mit csinálnak ezek?!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.