Bécs az idei évben a város és a tartomány legmagasabb kitüntetését, a nagy arany becsületrendet Soros Györgynek kívánja adományozni – jelentette be Michael Ludwig, Bécs szociáldemokrata főpolgármestere.

Bécs legnagyobb kitűntetését adná Soros Györgynek, hálából a CEU-ért

A végleges döntést Bécs szociáldemokrata-zöld tartományi kormánya jövő kedden fogja meghozni.

Sorost az osztrák főváros – amelyet idén immáron már a tizedik alkalommal a világ legélhetőbb városának választottak –, azért tünteti ki, mert a magyar származású milliárdos azzal, hogy a CEU-t Bécsbe menekítette, jelentősen hozzájárult a város tudományos életéhez.

A határozat szerint: Soros

„mint a CEU alapítója és legfontosabb támogatója, a Bécshez fűződő intenzív kapcsolatai és példaadó ténykedése”

miatt érdemes a kitüntetésre, ugyanis

„az oktatásért és az emberek közötti együttélésért tett erőfeszítéseivel, valamint Bécs tudományos és gazdasági helyzetének javításával jelentősen hozzájárult ezen területek fejlődéséhez”.

Először egy Bécs Favoriten kerületbeli irodaépületben kezdheti meg a CEU a működést. Favoriten amúgy az a kerület, ahol a tavaly áprilisi választások előtt a mára Orbán Viktor által ejtett akkori kancelláriaminiszter, Lázár János rettegett a sok külföldi láttán.

A végső kampuszt a CEU a szecessziós stílusú, egykori Otto Wagner Kórház épületeiben fogja megkapni. Bécs városa 99 évre bérbe adta az egyetemnek az épületeket, ahol a karok mellett a diákszállások is helyet kaphatnak. Jelenleg a műemlékvédelem alatt álló épületegyüttes átalakítása, felújítása zajlik.

Forrás: azonnali.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@Eriksson: B közép műsort néztem este a Hír tv-n.
Az egyik meghívott vendég ekézte Gyurcsányt idézem "csávókám"
Na most nekem Se Orbán,se Gyurcsány nem a szívem csücske de mivel miniszter elnökök ezért kijár az emberi méltóság tisztelet.
Nem halottam még baloldalinak titulált médiában a meg hívott vendégektől ,hogy elme betegnek ,csávónak hívtak volna egyetlen egy jobb oldali politikust.
Személy szerint én mindegyik gyíkszarnak tekintem a jobb oldalon.
Egyen duma,egyen beszéd ami alpári ,lenéző.
Úgy hogy ennyit eről.
RonaGyuri
@Eriksson: mert itt vagy a barátaiddal @1magyar: @durbincs: ...
1magyar
@magyarbakancs: Nem láttam, hallottam, de a megnyilvánulásával mindenki magát húzza le avagy fel. Én a vitapartnerem mindig a véleménye és előadásmódja alapján ítélem meg, de szerintem sokan mások is.
Eriksson
@magyarbakancs: Biztos így van, de én az itteni törzsgárdáról beszéltem. S ahogy írod, "mivel miniszter elnökök ezért kijár az emberi méltóság tisztelet", én is így gondolom és tartom is magam ehhez.
Hogy mások hogy reagálnak dolgokra, az a saját jellemük kivetülése. Nem biztos, hogy szeretnék némelyekkel szóba elegyedni élőben.
Eriksson
@RonaGyuri: 10:12 Változatosságnak a minden brancson kívülit dehonesztáló megjegyzések közé.
magyarbakancs
@Eriksson: Lehet ,hogy sok vitapartnernek tehén volt a radiátor otthon.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.