Isztambul 39 kerületéből nyolcban újraszámolják a vasárnapi török helyhatósági választás szavazatait, miután a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) kedden szabálytalanságokra hivatkozva fellebbezett az ellenzék helyi főpolgármester-jelöltjének győzelme ellen.

Az illiberalizmus nem veszíthet – inkább újraszámolják a szavazatokat

Güven rámutott: az érintett kerületekben többségében az érvénytelen szavazatokat vizsgálják meg újra. Az eljárás nem precedens nélküli, a korábbi választások alkalmával is született már ilyen döntés – tette hozzá.

A YSK elnöke azt követően beszélt erről, hogy az AKP fellebbezése nyomán kedd este Isztambul számos kerületében megindult a szavazatok újraszámlálása, de a tartományi választási bizottság az ellenzéki, kemalista Köztársasági Néppárt (CHP) kifogásának eleget téve a kései órákban mégis felfüggesztette. A történtek miatt az YSK éjszaka rendkívüli ülést tartott.

Isztambulban, ahol mintegy 10,5 millió volt a választásra jogosultak száma, a két fő esélyes között mintegy 25 ezer voks a különbség. Az Anadolu török hírügynökség által közzétett, nem hivatalos végeredmény alapján az AKP-s induló, Binali Yildirim a szavazatok 48,55, míg a CHP jelöltje, Ekrem Imamoglu, a 48,80 százalékát szerezte meg.

Az AKP Isztambul mellett az ankarai eredmény ellen is fellebbezéssel élt. Ott az ellenzéki CHP színeiben induló Mansur Yavas a voksok 50,91, míg az AKP-s Mehmet Özhaseki a 47,10 százalékát tudhatja magáénak a nem hivatalos végeredmény szerint.

A helyhatósági választás kimenetelét a közvélekedés fokozott jelentőségűnek tartja, miután ez az első megmérettetés a tavaly júniusi elnök- és parlamenti választás, majd az elnöki rendszer júliusi bevezetése.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@Shikari: A szavazatszámlálás mikéntjére már Sztálin, Rákosi és Orbán elvtárs is rájött. Addig kell számolni, míg nem a hatalom lévő kormányzó párt nyer. Volt már ilyen számtalanszor.
m.blog.hu/na/nadfedeles/image/hanyan_szavaznak_sztalin.jpg
Eladott Ország
@Shikari: A szavazatszámlálás mikéntjére már Sztálin, Rákosi és Orbán elvtárs is rájött. Addig kell számolni, míg nem a hatalom lévő kormányzó párt nyer. Volt már ilyen számtalanszor.
m.blog.hu/na/nadfedeles/image/hanyan_szavaznak_sztalin.jpg
Eladott Ország
@Shikari: Kár hogy az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI), bezárt. Miután bezárt az OPNI, az ott kezeltek szétszéledtek és ellátás nélkül maradtak. Dehogy széledtek szét! Az összes szerencsétlent felkarolta a fidesz és a CÖF, csak sajnos náluk sincs elég megfelelő szakember, ahogyan a többi kórházakban sem, úgy általában. Az „alkotmányos bunkóság”-ra ők meg joggal hivatkoznak, mert széleskörű tapasztalatokkal rendelkeznek róla, miután testközelben az ánuszrózsa közelében ( seggében) vannak a hatalomnak. Konkrétan, mióta a fidesz kormányoz, ez már nem jelző, ez maga az államforma, a köztársaság tákolmányból való kiradírozása után. Most olvastam, hogy a pápa ingyen klinikát nyitott a hejléktalanoknak! Őt átkozzák a kereszténydemokratáink.Őket nem a Pápa pénzeli, hanem a dicsőséges tekintetes csúti nagyhasú. Oda nyalnak, ahonnan dől a közpénz.
evacica
@Shikari: Kezeltessed magad te szerencsétlen!
evacica
Ez a félnótás diktátor sem képes veszteni Ismerős nem?
kokopelli
@Kookas: az ő haverja az Erdogán! Irígyli is őt az elnöki kormányzása miatt,amit sok vérrel,
bebörtönzéssel és az ellenzék elintézésével harcolt ki! A Zorbán még nem tart ott ott,de elérheti
azt...az Únió-n kívül!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.