A Dunaszerdahelyi AC (DAC) tulajdonosa szerint a magyar himnusz éneklését nem lehet meggátolni, Világi Oszkár ezt arra reagálva nyilatkozta a Parameter.sk szlovákiai magyar portálnak, hogy egy módosítás értelmében törvény szankcionálja a külföldi himnuszok éneklését az országban sporteseményeken vagy ünnepségeken.

A DAC tulajdonosa szerint a magyar himnusz éneklését nem lehet meggátolni
Fotó: MTI

A tulajdonos a portálnak csütörtökön úgy nyilatkozott: ez hibás döntés, amely "ódivatú gondolkodás" eredménye.

A nemzeti öntudatot – folytatta – nem mások rovására kell építeni, mert az nem hatékony út, ha másokat próbálnak korlátozni. A szlovákiai stadionokat járva azt tapasztalja, hogy a szlovák himnuszt nem éneklik, és szerinte a szlovák parlament képviselőinek erről kellene elgondolkodniuk.

Világi Oszkár kiemelte: a himnuszéneklés kifejezi hovatartozásukat és senki ellen nem irányul. Úgy fogalmazott: ha nem változik a törvény, akkor készek megfizetni a büntetést, vagy kitalálnak valamit, amivel korlátozni lehet a végrehajtását. "Van néhány ötletem, de erről még korai lenne beszélni" – jegyezte meg.

A portál közölte: a szlovák parlamentben március 27-én elfogadott jogszabály szerint május 15-től büntetendő annak a külföldi országnak a himnuszát énekelni, amelynek a helyszínen nincs hivatalos küldöttsége. A jogszabály szerint 7000 euróig terjedő pénzbírsággal lehet sújtani a törvényszegőket.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Megakadályozni nem tudják. De a csapat rulajdonosát (és ezáltal közvetve a magyar adófizetőket, mert ugye támogatni fogja a Viki) fizettetni viszont állandóan. És ezzel a magyar állam fogja anyagilag segélyezni a szlovák büdzsét.
És ez fontosabb a szlovákoknak, mint egy európai fociszinten semmi meccsen való énekelés. 7.000 Euro (2.200.000 Ft)/meccs talált pénz---nem rossz. Ennyiért danásszon a csürhe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.