Visszadobja a szlovák köztársasági elnök a himnuszéneklést is szabályozó jogszabályt a parlamentnek. Nem a magyarokat akarták megsérteni a törvénnyel, hiszen az más államokra épp úgy vonatkozott volna.

Megoldódik a szlovák himnusz-botrány – nem a magyarokat akarták megsérteni

A Híd párt már el is készítette a módosítást, amiről a következő ülésen már szavazhatnak is pozsonyi képviselők. A tiltó jogszabály május 15-én lépett volna életbe, a következő parlamenti ülés május 9-én lesz, tette hozzá.

"A koalíciós partnerek ígéretet tettek arra, hogy megszavazzák módosító javaslatunkat, hiszen a tiltás nem csak a magyar, de más országok – így például Csehország vagy Oroszország – himnuszára is vonatkozik,"

mondta a párt sajtófőnöke.

A pozsonyi törvényhozás március 27-én fogadta el az állami jelképekre vonatkozó törvény módosítását, amely nyilvános rendezvényeken arra az esetre korlátozza más himnuszok eléneklését, amikor a helyszínen jelen van az érintett ország hivatalos küldöttsége.

Forrás: 444.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Miért? Tényleg nem tudom. Nem vagyok foci rajongó. Különösebben nem is érdekel.
advocat
Miért fontos egy szlovák meccsen a magyar himnusz? Legyen akkora becsülete a himnusznak, hogy csak akkor éneklik amikor annak van valamilyen jelentősége. Sajnos a Himnuszunk odáig süllyedt, hogy akkor is éneklik, amikor nincs ott a helye. Egyébként a törvény minden hmnuszra vonatkozik. És egy nemzet ezt azért szabályozhatja. Mint azt is, hogy a saját himnuszukat mikor énekelhetik. Ez nem Amerika, ahol valamiért mindig szól a himnuszuk. De Európában? Mik a "külhoni" ilyen hírek? Kint élők?
Nessy
@Pegero: Azért kérdezem, mert nem tudom, és érdekel! Ugyanis az meghatározó szerintem, hogy melyik ország csapata.
Nem szokásom duzzogni, abból a korból már erősen kinőttem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.