A Brexitről szóló megállapodást megerősítő népszavazásról is szavazhatnak a brit parlament képviselői – írja kormányzati forrásokra hivatkozva a Guardian.

Brexit: mégis jöhet újabb népszavazás?

Theresa May kormányfő és Jeremy Corbyn, az ellenzéki Munkáspárt vezetője immár második napja egyeztetnek, hogy sikerüljön valamit, bármit elfogadtatni a parlamentben. Állítólag az ellenzéknek tett ajánlat része lehet a referendum.

A kormány által korábban elutasított megoldás az ellenzéki Munkáspárt egyik feltétele volt a tárgyalások kezdetén. Az egyeztetésnek egyébként még nincs eredménye, a 4,5 órás megbeszélés után annyit közöltek a felek, hogy pénteken folytatják.

A Guardian arról is ír, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke, aki múlt pénteken április 10-re hívott össze rendkívüli EU-csúcsot a Brexittel kapcsolatos kérdések rendezésére, már kész a csúcs résztvevőinek címzett meghívólevélben ajánlatot tenni a Brexit újbóli halasztására – abban azonban még a londoni kormány tagjai között sincs egyetértés, hogy meddig is kérnének halasztást.

És hogy tovább fokozzuk a bizonytalanságot: a Lordok Háza úgy döntött, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégsem szavaz ma arról az alsóházban előző este – mindössze egy szavazattal – elfogadott indítványról, amely a halasztás hosszabbítására kötelezi a miniszterelnököt, ha nem sikerül elfogadtatni a parlamenttel a Brexit-megállapodást. A felsőház hétfőig ül a tervezeten.

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.