Ismét vitázott a magyar jogállamiság helyzetéről a tagállamok Európa-ügyi minisztereiből álló EU Tanács. Az úgynevezett 7. cikkelyes eljárás keretében zajlott tanácskozáson Németország és Franciaország közös nyilatkozatot tett.

A németek és a franciák vizsgálnák a magyar jogállamiságot – még Orbánt is kérdőre vonnák

Az EU két legnagyobb állama által kiadott dokumentumban többek között az áll, hogy:

Az uniós intézmények és a közös értékek tiszteletben tartása nem képezheti vita tárgyát. Ezért itt volt az ideje, hogy a magyar kormány beszüntesse a Bizottság tagjaival szemben indított lejárató kampányát.

Berlin és Párizs leszögezte: készen állnak arra, hogy konstruktív és tartalmas párbeszédet folytassanak Magyarországgal.

Számos aggasztó jel van ugyanis a németek és a franciák szerint. Ilyenek az igazságszolgáltatás függetlenségével, a korrupcióval, a média szabadságával, a tanszabadsággal, a vallásszabadsággal, a szólásszabadsággal és a kisebbségek és a menekültek jogaival kapcsolatos aggodalmak.

Nem pusztán egyes törvényeket tartunk aggasztónak: az alapvető értékek tiszteletben tartásáról szóló EP jelentés által festett teljes kép nagyon aggasztó. A tény, hogy nem kormányzati szervezetek és egyetemek kénytelenek elhagyni az országot a kormány által bevezetett korlátozó intézkedések miatt, mindannyiunk számára aggodalomra adnak okot.

Külön aggályokat vet fel a CEU helyzete, írják, jogosan merül fel a kérdés, hogy Magyarországon tiszteletben tartják-e a tudományos és tanszabadságot. „Ezért a küszöbönálló meghallgatáson üdvözölnénk, ha Magyarország magyarázatot adna arra, hogy a hatóságok milyen konkrét intézkedéseket fognak tenni annak érdekében, hogy a CEU továbbra is folytathassa tevékenységét Budapesten.

Ezért szükséges, hogy itt, a Tanácsban meghallgatásuk a magyar kormányt az alapértékek és a jogállamiság tiszteletben tartásáról. Támogatjuk azt az elképzelést, hogy júniusban, közvetlenül az európai választások után megrendezzük ezt a vitát. Egy ilyen meghallgatás lehetőséget nyújtana a parlament jelentésén alapuló konstruktív eszmecserére.

Forrás: hvg.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
@cikicakk55: Értem a felvetésed! Azonban szerinted az jogállam, ahol kilövik az adófizető állampolgár szemét (EU: Franciaország)?! Az jogállam, ahol nem mehetek be a "NO GO ZONA" területére a hazámban, merrt ÉLETVESZÉLYES (EU: Németország)...
Az jogállam, ahol a hatalom, hagyja, hogy bevándorlók gyilkoljanak évente sok-sok 300 embert (EU: Franciaország, Németország)?! Az jogállam, ahol megerőszakolják a leányainkat (EU: Franciaország, Németország, Svédország)?! Az jogállam, ahol a munakhelyemről kirúgnak, mert merek nyilatkozni nyíltan a médiának a migránsokról (EU: Svédország)?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
" Berlin és Párizs leszögezte: készen állnak arra, hogy konstruktív és tartalmas párbeszédet folytassanak Magyarországgal."
Nem párbeszédet kell Orbánnal kezdeményezni,hanem kirúgni a 3,14-ba. 9.éve tapossa a Magyar Alkotmányt a Magyar törvényeket. Elvette az emberektől a független médiát. Elvette a lehetőséget,hogy azok is a valóságot ismerhessék ahol nincs internet. Magyarországon ma már csak az Internet az egyetlen hely,ahol még úgy-ahogy van ellenzéki oldal és lehet véleményt is mondani( bár itt is egyre több oldal szűri meg a hsz-et-. Meddig akarják még húzni az ügyet Orbánnal? Egyre durvább dolgokat enged meg magának és most már nem csak saját népét próbálja a gyűlöletre bírni,hanem az Európa Unió népeit is.
kereső
„Ezért a küszöbönálló meghallgatáson üdvözölnénk, ha Magyarország magyarázatot adna arra, hogy a hatóságok milyen konkrét intézkedéseket fognak tenni annak érdekében, hogy a CEU továbbra is folytathassa tevékenységét Budapesten."-miért Magyarország? Miért nem Magyarország kormánya=orbán=állampárt. Ezek egyike sem egyenlő Magyarországgal.
Ha csak ,és kizárólag Magyarország kormányára hagyatkoznak, akkor ismételten csak ott vannak,mint az EPP. Nem a kútba, csak a kávájára. Majd mennek a bölcsek,és megmagyaráznak mindent,és mindannak az ellenkezőjét is! Talán 2012.január 1.napjával kéne kezdeni-és visszamenni az egypárti alaptörvény elfogadásának körülményeihez.Nem a CEU itt a legnagyobb baj, hanem mindaz, ami a CEU-hoz vezetett. Az már csak okozat.
tudode
Ha nincsenek tudatában az EU-ban azzal, hogy egy POLITIKAI SZÉLHÁMOS akaratából a l k o t m á n y o s .. v á l s á g ..van egy SZARKABŐRBE BÚJT, e s k ü s z e g ő.. hadicselei miatt, akkor tényleg az EU-nak is annyi:
.
Ezt követte el a HATALOM és LÓVÉ .. É H E S .. pacák:
.
---- Alkotmányos válság van, de miért hallgatnak erről a jogászok?
.
www.youtube.com/watch?v=TIE7nFplwyE
.
Közzététel: 2016. szept. 19.
.
Az alkotmányos válságot a jog eszközével hozták létre, ami annyira egyértelmű, hogy egy joghoz nem értő ember is nyilvánvalóan átlátja, hogy egyszerűen nem az van odaírva. Az alaptörvény közjogilag érvénytelen, joghatás kiváltására alkalmatlan! Emiatt a "Magyarország" nevű állam nem is létezik, vagyis nem lehet a magyar állam, a magyar állam továbbra is az ideiglenes nevét viselő Magyar Köztársaság. Az új, 2012. január 1. utáni törvények és módosítások egyik magyar állampolgárra sem vonatkoznak, azok betartását senki sem várhatja el! Gondoljunk csak a hitelkárosultakra! NINCS FORINTOSÍTÁS a magyar államban! Semmi extrát nem kell tennünk ehhez, mindössze összefogva a többi honfitársunkkal ki kell állnunk a saját államunk és annak joga mellett és máris tehetetlen a hatóság (rendőrség, NAV, végrehajtó, bíróság, stb...) velünk szemben! Minél többen tesszük ezt, annál hatékonyabb a módszer! Ha pedig végül 100.000 jogtudatos hazafi is összefog, akkor megkezdődik a békés rendszerváltás és az alkotmányos rendünk helyreállítása, a magyar állam újraindítása. Ezt a jogász végzettségű honfitársainknak lenne kötelessége elmondani, kérdezzük hát meg tőlük, hogy miért hallgatnak erről, mint ____ a fűben???
.
Száz gyáva, esküszegő JOGÁSZ nincs ebben a rusnya országban!
RonaGyuri
be szép is lenne Őfenesége egy nemzetközi bíróság előtt!!! =))
papa.49
Megtehetik, kivizsgálják, ha nincs igazuk a németeknek, meg a franciáknak akkor nem kell fosni fiúk, de mivel már előre fostok vélhetően igazuk van !!!
1magyar
a kisebbségek és a menekültek jogaival kapcsolatos aggodalmak. Persze, hogy b@ssza a csőrüket, hogy nem enged a diktatúrának a kormány.
De amúgy meg semmi közük hozzánk.
Őket kellene inkább megvizsgálni, hogy az uniós állampolgárok pénzét mire költik?
A migránsoknak többet adnak mint a befizetőknek.
advocat
Zárják el a pénzcsapot! Azt majd megérti.
papa.49
@1magyar: Az Uniós pénzből jut ám neked is emellett a ,,SZÁRNYALÓ GAZDASÁG,, mellett )))))))))))))))))))))))
1magyar
@papa.49: DE egy migrinek miért jut több?
papa.49
@1magyar: Honnan tudod a migrinek MENNYI JUT az mti. től az még akkor is hazudik ha kérdez !!!
Bástya Béla Elvtárs
@cikicakk55: Értem a felvetésed! Azonban szerinted az jogállam, ahol kilövik az adófizető állampolgár szemét (EU: Franciaország)?! Az jogállam, ahol nem mehetek be a "NO GO ZONA" területére a hazámban, merrt ÉLETVESZÉLYES (EU: Németország)...
Az jogállam, ahol a hatalom, hagyja, hogy bevándorlók gyilkoljanak évente sok-sok 300 embert (EU: Franciaország, Németország)?! Az jogállam, ahol megerőszakolják a leányainkat (EU: Franciaország, Németország, Svédország)?! Az jogállam, ahol a munakhelyemről kirúgnak, mert merek nyilatkozni nyíltan a médiának a migránsokról (EU: Svédország)?!
namihami
Aztán megint jön a szokásos cigánykodás.
Nekik aláír, kezet csókol és benyal.
Hazajövetele után pedig "" báncsák a msgyart"". Újabban annyira vakmerő (mint a cigány lova), hogy már odakinn elkezdi. Igaz, ki is röhögték érte a "" sajtótájékoztatóján"".
És a hülyefideszesek, szokásuk szerint, telesírják a párnát.
Ki fogad velem? (persze a fogadás csak írói munkásságom része---a többit lásd mint eddig)
Desischado
@tudode: Jól mondod, nem a magyar emberek csinálják a bajt, hanem orbánék! És államcsínyt hajtottak végre, Magyarország jogilag nem is létezik! És a tákolmányuk is törvénytelen, tehát semmis minden törvényük! De sajnos ezt sokan nem látják!
cikicakk55
@Bástya Béla Elvtárs: Tegnap 21:23

A szemkilóvetés sajnos elterjedt,bár melyik párt is van kormányon.Azt írod,hogy nem léphetsz be a NO-Go zónába a hazádba,Németországban. Szerintem beléphetsz,csak nem ajánlott. Magyarországon is vannak NO-Go zónák,csak más a nevük,de ugyan úgy félelmetes még nappal is arra menni.Nem a hatalom hagyja,hogy gyilkoljanak le sok embert robbantással,vagy más terrorral,hanem a terroristák vallása. Ennek viszont minden kormány az oka.Főleg azok,akik nem léptek fel már a legelején az illegális bevándorlás ellen.A nőket Magyarországon is megerőszakolja,akinek olyan a hajlama. Szerinted mennyivel jobb az az ország,ahol bár nincs migráns,de maga a kormány ítéli hónapokig tartó haláltusára az embereket. Milyen ország az,ahol a kormány hagyja,hogy a lakosság több mint fele épp csak eltengődik valahogy,mert még a fizetésből sem lehet kijönni. Itt mennyivel jobb szerinted,hogy bár nem repítenek bennünket bombával az égbe,de éhezünk,fagyoskodunk,kénytelenek vagyunk elnézni,hogy a gyermekeink is velünk éheznek és fáznak,miközben kb 1000 ember milliárdossá vált az országba,agyba főbe épülnek a stadionok,az EU-tól kapott pénzeket a kormány tagjai élik fel. Jobb haldokolni szerinted? Tőlünk kb 1 millió fiatal ment már ki azokba az országokba,ahol hemzsegnek a migránsok,még sem akarnak hazajönni,mert ott nem éheznek,nem fáznak, bár megpróbálják elkerülni a NO-go zónákat.
cikicakk55
@Pegero: tegnap: 20:15
Kattanjál már le rólam kispajtás! Én nem szóltam hozzád,te mi a jó anyádért szálltál rám? Ma ez a második,mikor olvasom,hogy írtál nekem,aztán látom,hogy az nem írás,hanem bele ugatás az életemben. Nyomd a cumit a szádba,kapd fel a szopirongyit és húzzál aludni.
Jozefina
Talán inkább elmeorvosnak kellene megvizsgálni, mint a franciáknak és a németeknek???!!!
kokopelli
@cikicakk55: ..tudod az úgy van,hogy sokan állítják,hogy N.o.-ban élnek,és a "No Go"
zónákba nem tudnak bemenni,meg a szemkilövést is,de ennyi az egész! Én naponta nézem
a TV-német adóit,ahol az AfD félnáci párt ugat,de ők sem ismerik azokat az "ismeretlen" helye-
ket,amiket itt a bérkommentelők állítólag ismernek! Amennyiben igaz lenne,úgy a Bundestag
jobb oldala már fegyvert fogott volna! (ismerős valahonnan a Fidesz szemkilövős panasza,de
régebbről,és a Zorbánék forgatókönyvéből!"
cikicakk55
@Bástya Béla Elvtárs: Igen,nem szégyen ez csak baj.Tudom,mindjárt jön a duma,hogy bezzeg internetre futja! Igen,futja,de azt csak én tudom,hogy milyen áron tudom ezt kifizetni. Tudod,ha már éhes is vagyok,fázom is,de legalább tudom mi zajlik az országunkban.Nem vagyok kíváncsi a magyar szennycsatornák hazugságaira. Most már annyira nem rossz,de 2015-ben a fiatalabb fiam érettségije körüli időket,csak azért éltük túl,mert vannak jó emberek is a világon szerencsére.Hidd el,egyik sincs fenn a száz leggazdagabb ember listáján,de még a középosztály rétegén is épp csak kapargatják a küszöböt.Még is segítettek.Sok ember jóságának köszönhetem,hogy a fiam túlélte azt az időszakot minden maradandó károsodás nélkül. Nem hinném,hogy ez téma lenne itt a propin.
cikicakk55
@kokopelli: Én sem hinném,hogy 100%-ban annyira vad és ijesztő lenne ott az élet.Elég sok ismerősöm gyermeke ment már ki,van aki már több mint 20 éve kinn él,de a legtöbben az utóbbi 10 évben mentek el,viszont nem mondanak semmi rémséget.Hajlandóak azt mondani a trollok,hogy azért nem írnak,meg beszélnek erről,mert félnek,hogy lehallgatják őket,vagy feltörik a postaládájukat a neten. Olyanokkal is beszéltem,akik itt nálunk( itt sem poloska,sem besúgó nincs) mesélt a kinti életéről és tudnak a migránsokról,de nem vészesebb mint az itthoni pld X.ker, IX.ker. VIII.ker. És vidéken egyes városrészek. Sajnos ezt a sok rémséget amit itthon próbálnak elhitetni az emberekkel,túl sokan el is hiszik.
cikicakk55
@Pegero: A szólás és a sértegetés közt hatalmas a különbség. Amennyiben szólsz és nem sértegetsz akkor biztos nem ezt a választ kapod.
kokopelli
@cikicakk55: ki a rosseb hallgatná le őket,amikor a Parlamentben ott balhézhatnak a "nazi"-k!
Az utcán a zsaruk sorfalat álnak a szélsőjobbos felvonulóknak,hogy a lakósság ne köpödje le
őket! A stadionokban ugyan az van! A "nazik" keverednek az un "ultrákkal" és megy a balhé!
Lehallgatni? Az nem Orbánia! Olyan baromságra pénzt kiadni?...talán a csúcspolitikusok az ér-
dekesek,de miért is?
kokopelli
@cikicakk55: Tudod mibe kerülne egy 80 milliós országot lehallgatni,és mennyire paradox lehetne,
hogy nazikat hagyják vonulni,a parlamentekben a félnázi pártokat uszítani az ország ellen,a melózó
plebset meg lehallgatni!A csőcseléknek úgysincs pénze ,csak éppen egy mobilt tud venni,ami olyan
lyan is!A csúcspolitikusok nem melóznak,hanem melóztatnak,a legjobb csapattal!Sógor-koma nincs,
csak az alsó rétegekben kisvárosi szinten,az meg nem érdekes,mert úgyis bukta lesz belőle! (;-))
cikicakk55
@Pegero: IIIIIIIIIIgen! Így nagyon jó,de miért tartod csacsinak magad?
cikicakk55
@kokopelli: Igen,én is tisztában vagyok vele,hogy nem hallgatják le a telefonjaikat,nem törik fel a postaládájukat,még is ezért nem mernek állítólag levélben vagy telefonon beszélni az itthon maradt rokonokkal.Ám nem csak a kinn dolgozó Magyarok hiszik ezt,hanem a Német nép mindegyike. Főleg azok félnek véleményt mondani,akik nem tolerálják a jelenlegi helyzetet,de kimondani nem merik.
cikicakk55
@kokopelli: Azért annyira nem csórók.Én szeretnék velük havonta pénztálcát cserélni.Az egy dolog,hogy egy akkora országban,főleg a sok hegy miatt nem tökéletes a lefedettség,de ezt is megoldják majd.Nálunk nincs hely,mert Hódmezővásárhelyen a töltés a legmagasabb földrakás,még is napi szinten megy el az internet,vagy a telefon bolondul meg.Mondjuk az én telefonom sem a legokosabb és a legdrágább fajta,de arra amire nekem kell arra jó.
kokopelli
@cikicakk55: Tudod hol ß@r a lefedettség,a gyéren lakott területeken,ahol a rókák is "agyonisten-
nel" köszönnek!(Alsó-Szászoknál ill. a tanyáknál) Ez semmi más,csak az ottani hivatalok tunyasága!
Én rendszeresen telefonálok a haverokkal,és a még megmaradt rokonokkal,határokon át,és azt a
amomobilon,holott a vonalas ingyen van a kégliben a rádióval,a TV és az Internettel együtt! Egyszer volt egy totál lekapcsolás,de a mobilon megjelent,hogy kábelcsere miatt ekkor és ekkor visszakap-
csolnak!Mit tesz isten?... két órával előbb végeztek! Ne higyj a propagandának! (;-))
Kérdés? Hol vannak azok "sok" a hegyek,ahol olyan sokan laknak? Az Alpok széle,ahonnan még egy
síverseny sem esett ki? A Fekete-erdő,ami csak egy magas dombocska?A szász dombok? (;-))
cikicakk55
@kokopelli: Én Németországnak csak a Türingiai részét ismerem,mert ott voltam és láttam személyesen,de az még a 70-es években volt.nekem,mint alföldi embernek,azok is magas hegyek voltak.Az Osztrákoknál szintén voltunk és közvetlen a gengszterváltás után,de ott jóval magasabb hegyek vannak,mint Németországban.Az biztos,hogy nem az elavult rendszereik miatt nincs lehetőség netezni,vagy telefonálni.Egyáltalán nem hiszek a propagandának.Nem vagyok egy túlképzett ember,de azért annyira könnyen nem lehet becsapni. Túl sok ismerős ment már ki az országból és azért tisztában vagyok azzal,hogy milyen,mennyire súlyos ott a helyzet. Nem azt mondom,hogy hó de jó és biztonságos,de szívesen cserélnék velük életszínvonalat. Mondhatnak nekem bár mit,akkor is tudom,hogy az összes Európai állam közül csak nálunk van az,hogy mindig az történik amit a kormány akar.magasról tesznek a nép érdekeire,megélhetési gondjaira,itt nálunk nincs Fideszes bűnöző,azok hazudnak akik azt mondják,hogy süllyed az életszínvonal, mindig csak azt szabad igaznak venni amit a kormány mond. Tudom,hogy csak Bulgária van még nálunk is szerencsétlenebb helyzetbe.
simmering73
Konstruktív és tartalmas párbeszédet ezzel a kormánnyal nem lehet folytatni. Így kár ilyenekkel vesződni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.