Menczer Tamás szerint a május 26-i európai parlamenti (EP-) választások tétje, hogy olyanok kerüljenek az EP-be, akiknek az őshonos kisebbségek fontosabbak, mint az illegális bevándorlók.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karán tartott előadást pénteken az Európai Unió előtti kihívásokról és a magyar külpolitika sajátosságairól.

Menczer Tamás: az őshonos kisebbségek fontosabbak, mint az illegális bevándorlók

Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár kétnapos Erdélyben tett látogatása során előadást tart Európa jövője – kihívások és lehetőségek magyar szemmel címmel a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karán 2019. április 12-én. Jobbról Papp Levente dékánhelyettes. Fotó: MTI/Burger Zsolt

Előadását a magyar közmédia kérésére összefoglalva elmondta: egy hallgató kérdezte tőle, hogy miért beszélnek sokkal kevesebbet Brüsszelben az őshonos kisebbségekről mint az illegális bevándorlókról. Kijelentette: a felvetés jogos, és a magyar kormány is felháborodottan és értetlenül áll ez előtt.

"A május 26-i választás egyik tétje, hogy olyanok kerüljenek az EP-be, akinek az őshonos kisebbségek fontosabbak, mint az illegális bevándorlók" – jelentette ki.

Elmondta: az előadáson arról is beszélt, hogy magyar külpolitikát akarnak folytatni, ami azt jelenti, hogy fel kell ismerni a magyar érdeket, és meg kell találni, hogyan lehet ezt képviselni a folyamatosan változó és konfliktusoktól terhelt világban. Megjegyezte: ez a megközelítés nem volt feltétlenül jellemző a korábbi kormányokra.

Arra is kitért, hogy a nemzetiségi politikában a külhoni magyarok melletti kiállás az egyik legfontosabb feladat, nem akarják azonban Budapestről megmondani, hogy mit tegyenek a határon túli magyar közösségek, hanem az ő igényeikre kívánnak válaszolni. Azt is megjegyezte, hogy Magyarország a kölcsönös tisztelet talaján állva kívánja építeni kapcsolatait a szomszédos országokkal.

Az a jó a külhoni magyaroknak, ha a magyar kormány lehetőség szerint jóban, de mindenképpen beszélőviszonyban van a szomszéd országok kormányaival

- fogalmazott az államtitkár.

Menczer Tamás csütörtökön érkezett kétnapos látogatásra Csíkszeredába. Látogatása elején elmondta: adományokat hozott az árva gyermekekkel foglalkozó csíkszeredai Csibész Alapítványnak, de emellett a székelyföldi polgármesterekkel és a június elsejei csíksomlyói pápalátogatás helyi szervezőivel találkozik, állampolgársági eskütételen vesz részt Magyarország csíkszeredai főkonzulátusán, és meglátogatja a Székelyföldi Labdarúgó Akadémiát.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Namármost akkor Árpád fejedelem migráns volt?...
Qqberci
Namármost akkor Árpád fejedelem migráns volt?...
tudode
Közel ÖTVENÉVI KÖZSZOLGÁLAT után szégyenérzetem van amiatt, hogy EZEK az újkori, vagy milyen KÖZSZOLGÁK mindennel foglalkoznak, tanulni nem lehet tőlük a IV. IPARI FORRADALOM kihívásairól, ami kitelik belőlük -- szinte minden szinten -- a MINDENREHATÓ agyament baromságai:
.
Ezek:
.
---- Orbán: ,,A kormánynak soha nem az a dolga, hogy kormányozzon."
www.youtube.com/watch?v=_ohPINnmPAI
.
www.youtube.com/watch?v=qMVVzq7TBb8
.
Nem lehet, hogy O1G egész teamja PARANOIÁBAN, .. t u d a t l a n s á g b a n .. szenved, megzavarva az ÁTLAGÁLLAMPOLGÁROK bondolkodásmódját, mintha most jöttek volna le a fáról:
.
www.youtube.com/watch?v=llEmY6yushQ
.
Hiába az úszítás, az átlag állampolgárok JÓL MEGVANNAK környezetükkel színre, szagra, vallásra való nélkül, ha EZEK az agyamentek nem MENTEK VOLNA át papagájkommandóba!
.
Szörnyszülöttek!
solidedge
Az illegális bevándorló megfelelő szó az emberek riogatására, de igazság tartalma nincs. Bődületes marhaság a Fidesz emlőin csüngő, saját gondolkozásra képtelen emberek felheccelésére szolgál.
Sámannus
Mégis a ruszkik akartak nemzeti kisebbségként nyomulni, akik csak vérzivataronként teszik lábukat az országba, akkor is mészárosnak jönnek ide. Nem is értem miért ez az áthallás, talán mert igazam van.
CsipkeRózsa
"Előadását a magyar közmédia kérésére összefoglalva elmondta: egy hallgató kérdezte tőle, hogy miért beszélnek sokkal kevesebbet Brüsszelben az őshonos kisebbségekről mint az illegális bevándorlókról. Kijelentette: a felvetés jogos, és a magyar kormány is felháborodottan és értetlenül áll ez előtt."

Miért áll a magyar kormány is felháborodottan és értetlenül ez előtt, hiszen Magyarországon is állandóan a bevándorlókról beszélnek a kormány tagjai, a szóvivők.

Szerencsére ezt a kifejezést, hogy őshonos kisebbség ritkán lehet hallani. Micsoda kifejezés?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.