A Fideszt egyik legsikeresebb tagpártjának tartja a középjobb és jobboldali pártokat tömörítő Nemzetközi Demokrata Unió (angol rövidítéssel IDU) egymást követő három kétharmados választási győzelméért – mondta vasárnap Novák Katalin Chiléből telefonon az MTI-nek az IDU kétnapos kongresszusát követően.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára elmondta: szó esett a konferencián arról is, hogy mi zajlik az Európai Parlamenten belül az Európai Néppártban. Elhangzott, hogy az IDU számára a Fidesz szövetséges, látják, hogy ugyanazokat az értékeket képviseli, amelyeket az IDU is sajátjának tart, így a demokráciát, a vallásszabadságot, a kereszténység védelmét, családügyben a hagyományos, konzervatív értékek oltalmát.

Novák Katalin tájékoztató felszólalásában kitért arra, hogy Magyarországon – szavai szerint – létrejött egy olyan ellenzéki szövetség, amelyben összeállt a szélsőjobb és a baloldal, és ez olyan jelenség, amelyet mindenki aggodalommal figyel, hiszen – mint mondta -

nyíltan antiszemita politikai erők már a baloldallal szövetkeznek csak hogy hatalomhoz tudjanak jutni.

Az államtitkár közölte, hogy a konferencián szóba került a venezuelai válság is. Ismertette, hogy a venezuelai ellenzéket képviselte Pelsa Solorvalo parlamenti képviselő, akinek gyalog kellett átszöknie hazája és Kolumbia határán, hogy aztán onnan Santiagóba utazva részt vehessen a konferencián és első kézből számolhasson be arról, mennyire aggasztó a helyzet Venezuelában.

Az államtitkár elmondta még, hogy egy panelbeszélgetésen megvitatták a chilei nők helyzetét, esélyegyenlőtlenségi problémáit, és megtudta, hogy a chilei kormány épp mostanában kezd a családpolitikával intenzívebben foglalkozni. Novák Katalin ismertette a magyar intézkedéseket, melyek célja, hogy harmónia szülessen hivatás és családanyaság között.

(MTI)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Az baj ha a Demokrata Unió szerit az EU első Fasiszta államát kell nagyra értékelni.
Persze ha Kati néni mondja, akkor ebben a formában ez biztos nem igaz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Bevallom, nekem Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára az egyik kedvencem. Amióta a kuszafogú Selmeczi Gabriella eltűnt a színről (sajnálatosan a nyugdíjvagyonunkkal egyetemben), azóta Novák képviseli a nőiséget a kormányban. Szakmaiságot ugye nem nagyon tud képviselni, az értelem lángját se igazán tudja körbe hordozni. De kedves a mosolya és biztosan jó édesanya. Az sem mellékes, hogy nincs az az eszement baromság, amivel ne lenne hajlandó kiállni a kamerák elé és a kétség legapróbb jele nélkül felmondja a leckét. Teljesen függetlenül attól, hogy a józan ésszel, a realitással, de még a statisztikai adatokkal is szembemegy olykor a mondandó, neki a szeme sem rebben. "Első a család" Na igen, pont úgy, mint a maffiában.
Hofipisti
Készíti a menekülőutat a cicus. Csak ez azért nem lesz olyan sima!
Ó-buda
@justhpeter: megnéztem: A jo kurva anyját...
Desischado
Hazug ribanc, ez mer árulózni majd egy millió magyart?! Mert normálisan akarnak élni?! És ez Becsületrendet kapott a franciáktól?!?!?! Meg van a véleményem, de nem mondom ki hangosan. Mindenesetre egy ilyen megélhetési hazug féreg nekem ne ugasson!
Gauntlet
Bruhahaha. Szocik meg a hatalom? Minek? Helyi szinten összefonodtak / összefonódtak a narancs rablóhordával - kiderült hogy súlyos százezreket kapnak mindenféle jogcímen! Csak közbe a város hull darabjaira, mert arra se képes hogy rendbe rakjon egy megállót - mondjuk, erősebb és nagyobb rendszerekről nem is szólva! Nagyon jól érezik magukat baxxameg! Mosolyognak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.