Lángokban áll a párizsi Notre Dame.

Hatalmas lángokkal ég a párizsi Notre Dame

Még nem tudni, mi okozta a tüzet, a temlomban épp renoválási munkálatok folytak, amikor kigyulladt.

A BBC elsődleges információi szerint a tűz a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tetőszerkezetnél keletkezett, és onnan terjedt tovább.

A francia közszolgálati televízió szerint a rendőrség balesetként kezeli a tűzesetet.

Este fél 10-kor a párizsi katasztrófavédelem azt közölte a Twitteren, hogy vízzel képtelenség eloltani az épületben tomboló tüzet, ugyanis annyit kellene hozzá felhasználni, hogy az tenné tönkre a szerkezetét – írja a hvg.hu.

Friss: a katedrális huszártornya ledőlt:

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eriksson
Míg Macron elnök sopánkodik, hogy mekkora vesztesség, Trump elnöknek rögtön az az ötlete támadt, hogy "tűzoltó repülőgépeket kellene minél gyorsabban bevetni."
Lehet, hogy neki jobban fáj?
Nessy
@Eriksson: Ha fa az állványzat, az nagyon gyorsan lángra kap.
De ki tudja mennyi ideig csak izzott, aztán hirtelen belobbant. Hiszen ha a tetőszerkezet kezd el égni, akkor az évszázados fa szerkezet nagyon gyorsan lángra kap. Nem értek a tűzhöz, csak találgatok!
Eriksson
@Nessy: Most kívül, vagy belül gyulladt ki? Mert mintha az állványzat sértetlen lenne. kep.cdn.indexvas.hu/1/0/2740/27409/274098/27409863_656eec9b016afe5a693f496c34b62579_wm.jpg
Meg az is furcsa, hogy máris kijelentették, hogy baleset az egész. Ilyen megállapítást egyértelműen csak komoly vizsgálatok után lehet tenni.
Nessy
@Eriksson: nem értek hozzá, ezt írtam is. Csak az itthoni épület tüzekre gondoltam.
Lesz még komoly vizsgálat, hogy ki és mit hibázott. Lehet, hogy megtudjuk az igazat, lehet, hogy nem. Ezt már lassan megszokjuk. Hiszen itthon kisebb horderejű dolgokról sem lehet gyakran megtudni az igazat.
Eriksson
@Nessy: Most nem az itthoni dolgokról van szó, hanem egy 850 éves világhírű Katedrálisról. Úgy gondolom, hogy nem kéne elhamarkodott kijelentéseket tennie a francia hatóságoknak, mert ez így nagyon komolytalan és hiteltelen. Inkább a kételkedésre ad okot,
fekete
A sok mai Tilinko me'rno'k,es mendent tudo szakemberek,le e'pitenek,me'g 1000 eves e'puletett is.
Mikor van olyan anyag,Pld: itt E'szak Amerikaban,szintelen es fa't vedi a tuztol.Van 2-ora's es 4 ora's,. szintelem= anyag es nem gyullad meg a fa vagy ba'rmi,2 vagy 4 ora'ig atol fugg,hogy melyik anyag volt eloirva,es adig tartja a tu"z elleni ve'delmet. Mu" viragokat,oriasi fugonyokett ,fa boritasokat stb,stb..fujatnak be ezel az anyagal,mely me'rheto",es adig nem is adnak engedely semilyen ossze jovetelre,t mig ez nincs az eloiras szerint elve'gezve.Foleg ilyen 1000
eves epuletekett,ma'r re'gen ve'delem ala kelett volna tenni ilyen csapo,vero,me'rnokoktol es munkasoktol.Ha fe'l evenke'nt is kell elvegezni,akor is mege'ri,Sajna;latos,hogy ez tortent,ami
meg elozheto" lett volna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.