A szegedi önkormányzat tízezer eurót (mintegy hárommillió forintot) ajánl föl az Európa egyik szimbólumának számító, a tűz által súlyosan megrongált párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítésére – tájékoztatta az önkormányzat kedden az MTI-t.

Szeged tízezer eurót ajánl föl a Notre-Dame újjáépítésére

Tűzoltók próbálják megfékezni a párizsi Notre Dame székesegyház tetőszerkezetét emésztő lángokat 2019. április 15-én. Emmanuel Macron francia elnök kijelentette, hogy újjáépítik a Notre Dame-ot. Az első hírek szerint a lángok a restaurálási munkálatokhoz felállított állványzaton, a tetőszerkezetnél keletkeztek, és onnan terjedtek tovább. A tűz következtében összeomlott az épület huszártornya és odaveszett teljes tetőszerkezete. Fotó: MTI/EPA/Julien De Rosa

A közlemény szerint száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott a nagy árvíz után Szeged újjáépítéséhez, most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak.

A város a felajánlott támogatás mellett adománygyűjtést is indít, a párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítéséhez nyújtott hozzájárulásokat a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlájára várják.

A gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz.

A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak, összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és odaveszett a teljes tetőszerkezet.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
@silber13: Száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott a nagy árvíz után Szeged újjáépítéséhez, most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Őszintén szólva, erre én is adakozok, őszinte szívvel!
Remélem a Mexikói templomok mellett talán jut némi aprópénz a közpénzből is!
Clavigo
Szívesen felajánlanám az újjáépítésre,,,,Tömjén Dzsozi vadász-kiállítására ( vagy mijaf@szomra ) előirányzott 50 mrd. közpénzünket. Aztán még elvárjuk Tömjén testvértől,,,hogy a Parlamentben is szervezzen gyűjtést,,,a keresztényszájszagú frakciójában..
Clavigo
A felsőcsutkai " Cukkerberg " is adakozik.?... Ja,? Az nem.
adrenalink
@Clavigo: Miért adakozna? Lehet, hogy nem is tudja felfogni, hogy miről van szó... Kíváncsi lennék, ha netán pl. a Szent István Bazilikával történne valami hasonló, nyílna-e a buksza?
Eladott Ország
Például olyan szempontból lényeges, hogy a gonosz ballib városvezetés előbb adományozott, mint a nagy keresztény konzervatív kormányunké.
uploads.disquscdn.com/images/63b8c67f5994a8fc08b63b6c9e3062c01490ecdf366722bb919a3ea6f6b86dec.png?w=600&h=401
- Na most vagyok bajban! Mert még nem szóltak, hogy adhatok-e..."önként"...
"...és, ha én nem adok, a Viktor nem fog. Neki nincs semmije, szegény, mint a Notre Dame egere, én vagyok a pénztárca a családban!"
silber13
@Nessy: Arra a említett aprópénzre a állam részéről ne is számíts! Szeged azért nem felejt!
kereső
Respect Szeged-Botka László.!!!,és gratula.
Eladott Ország
@silber13: Száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott a nagy árvíz után Szeged újjáépítéséhez, most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak.
kereső
@Eladott Ország: nem véletlenül a szivem egyik csücske Szeged városa!
Klubtag
@Eladott Ország: ...ez hívják szolidaritásnak, keresztényi gesztusnak, de hát a szellemi és érzelmi analfabéták ugyan mit is értenek ebből...majd, ha egy focistadion ég le, na majd akkor...
papa.49
Felcsutka, meg Gánt vajon mennyit ajánl fel ???
Tudom a választ SEMENNYIT !!!
silber13
@Eladott Ország: Ismerem a történetet, magam is szögedi lennék!Bizony úgy volt..
Eriksson
Szép gesztus, és az is, hogy Szeged megőrizte jó emlékezetében a párizsi segítséget.
Klubtag
Tisztelet Szegednek...a többi meg konzultálgasson, mérlegelgessen, hogy a segítség mennyi politikai haszonnal kecsegtet, esetleg...vigyázat! - állami gyűjtéshez nehogy csatlakozzon bárki is, mert akkor úgy jár a károsult, mint a vörösiszap esetén...
CsipkeRózsa
@Klubtag: Kérdés, hogy lesz e állami gyűjtés, előbb meg kell gondolniuk, mit jelentene a politikai hatása a választóknak. Szerintem, már beszélhetnének róla, mit gondol a kormány az esettel kapcsolatban.
Aki Én
Jellemző, hogy a qrmány előbb ajvékol megszűnő kereszténységről, mint ahogy esetleg adakozna.
Nem jó érzés tudni, hogy valakinek még ez is jól jön :(
Aki Én
@kereső: És akkor most el lehet gondolkodni azon, hogy ki is az igazi keresztény.
Az aki uszít, megoszt, harácsol, hazudik, lop..., vagy aki szükségben önzetlenül ad, segít, együtt érez a bajban?
kereső
@Aki Én: Gondolkodni? Az fárasztó. Majd orbán gondolkodik helyettük- az agyuk helyét már úgyis elfoglata!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.