Oroszország nem kívánatos személynek minősítette a szibériai Irkuck városban működő lengyel konzulátus egyik hivatalnokát – erősítette meg kedden a lengyel külügyi tárca szóvivője.

Éleződő feszültség: Moszkva lengyel diplomatát dob ki

Ewa Suwara szóvivő a PAP lengyel hírügynökséggel közölte ezt. Moszkva lépéséről elsőként a lengyel közszolgálati televízió (TVP) moszkvai tudósítója számolt be.

A tudósító kedden a Twitter honlapján megírta: a diplomatának szerda éjfélig kell elhagynia Oroszországot. "Nem hivatalosan a diplomáciánknak a lengyel kisebbség érdekében kifejtett tevékenységéről, a lengyel nyelv szibériai oktatásáról van szó" – áll a bejegyzésben.

A lengyel közszolgálati rádió úgy tudja: az említett diplomata már elhagyta a külképviseletet, és úton van Lengyelországba.

A lengyel külügyi szóvivő szerint "a kölcsönösségi elv" alkalmazása áll az irkucki lengyel konzulátus alkalmazottjának kiutasítása mögött.

A Gazeta Wyborcza balliberális napilap úgy értesült: Moszkva a kiutasítással arra reagál, hogy Varsó nem kívánatos személynek minősítette a nyugat-lengyelországi Poznanban akkreditált orosz alkonzult. Ezt az információt azonban Suwara nem erősítette meg.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@fideszes gyökér: Általában a népek normálisak, mindig a retek politikusok csinálják a patkánykodást. Ahogy nálunk sem tükrözi O1G a nemzetet, bármennyire ezt hiszi magáról ez geci.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
SystemError
@fideszes gyökér: Általában a népek normálisak, mindig a retek politikusok csinálják a patkánykodást. Ahogy nálunk sem tükrözi O1G a nemzetet, bármennyire ezt hiszi magáról ez geci.
Sámannus
Ha a pohost küldené haza talán jó szándékúnak tekinteném én is..
papa.49
@fideszes gyökér: Van igazságod de nem minden lengyel agyhalott ott se, a normálisak utálják a ruszkikat több okból kifolyólag !!!
Azok akik idejönnek a csutitetűnek ,,csápolni,, olyanok, mint a románok, meg az ukránok között akik idejönnek szavazni, ezeket gyűjtő fogalommal ,,szarembernek,, szoktam nevezni !!!
justhpeter
@papa.49: Egyetértek. Ugyanúgy vannak normális emberek Lengyelországban is, ahogy nálunk is. Persze vannak a politikától agyhalottak is. Ott is, itt is. Arról is meg vagyok győződve, hogy Oroszországban is így van.
szép új világ
@fideszes gyökér: Lengyel ország lakossága 38 millió. Az a pár busznyi idióta. aki idejön O1G-t éltetni elenyészően csekély százalék. Azzal, hogy egy nemzetről ilyen gyűlölködve beszélsz nem teszel mást mint bizonyítod, hogy igenis eredményes a fide$$-es agymosás. Ők ugyan úgy nyögik Kaczynski illiberalizmusát mint mi O1G-jét. Lehet, hogy nem szimpatizálsz a csuti patkánnyal, de ettől függetlenül a Ő politikáját vallod, ha valóban ez a véleményed.
nezelodo
Hé nyaloncok, nem tűnt fel, hogy a békemenetes támogatóitokat kenegetitek szarral, amikor Putinkát dicséritek a húzása miatt? Netán nem az oroszok osztoztak a nácikkal Lengyelországon a második világháborúban? Vagy az rendjén volt? Na meg nálunk is vendégeskedtek, míg Orbán haza nem "zavarta" őket... Ilyenkor lehet bajban a dakota, hogy hova nyaljon...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.