A párizsi Notre-Dame a 12 apostolt és a 4 evangelistát ábrázoló szobrait épp a templom kigyulladása előtt, hétfőn távolították el az épület tetejéről felújításra, a rézszobrok restaurálásával megbízott cég tanácsadója pedig kedden délután még úgy nyilatkozott, hogy a huszártorony tetején lévő ereklyetartó rézkakas azonban elolvadt a tűzben.

Csodával határos módon túlélte a kakas a Notre-Dame tűzvészét

A kakast a tervek szerint júniusban szerelték volna le, hogy azt is elvigyék restaurálásra, így az még a tornyon volt, benne Krisztus töviskoszorújának egy darabjával, valamint Szent Dénes vértanúnak, Párizs első püspökének és Szent Genovévának, a francia főváros védőszentjének ereklyéjével. Az ereklyék Párizst voltak hivatottak védelmezni.

Csodával határos módon túlélte a kakas a Notre-Dame tűzvészét

Szerencsés módon azonban a törmelék között egészen jó állapotban megtalálták a rézkakast, amely ezek szerint még elolvadás előtt lezuhant az összeomló huszártorony tetejéről.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Bármi is okozta a Notre-Dame, Mi Asszonyunk katedrális kigyulladását, mindenképp intő jel. Katolikus keresztények, ébresztő! Tessék visszatérni a hit gyakorlásához és a keresztény öntudathoz, vagy baj lesz/van! A templom, sehol sem csak egy múzeum(pláne nem diszkó, vagy gördeszka pálya), hanem használandó szakrális közösségi tér.
Franciaország, a katolikus egyház legidősebb leánya, ébresztő!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.