Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.

Megerősítette a Pentagon: Kim Dzsong Un rakétakísérletet hajtott végre

Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőről szóló híradást nézik emberek a szöuli főpályaudvaron 2019. április 18-án. A KCNA észak-koreai hírügynökség szerint Phenjan új típusú "taktikai" fegyvert tesztelt Kim Dzsong Un személyes irányításával. Ez az első nyilvános rakétakísérlet azóta, hogy február végén Hanoiban tartott találkozójukon Donald Trump amerikai elnök nem jutott megállapodásra Kim Dzsong Unnal sem a nukleáris leszerelésről, sem a Phenjan elleni szankciók kérdéséről. Fotó: MTI/AP/Ri Dzsin Man

Patrick Shanahan ügyvezető miniszter Washingtonban – az albán védelmi miniszterrel tartott tárgyalásai előtt – erősítette meg újságíróknak, hogy Phenjan nem ballisztikus rakétával hajtott végre kísérletet.

Csütörtökre virradóra a KCNA észak-koreai hírügynökség jelentette, hogy Phenjan új típusú "taktikai" fegyvert próbált ki.

Ám a hírügynökség nem részletezte a "taktikai" fegyver mibenlétét, csupán annyit írt róla, hogy "különleges módon" lehet irányítani és "nagy erejű robbanófejjel" rendelkezik. Az első kommentárok már csütörtökre virradóra megjegyezték: a "taktikai" jelző arra utalhat, hogy rövid hatótávolságú, és nem nagy hatótávolságú ballisztikus rakétát teszteltek. Shanahan ezt erősítette meg.

A Pentagon vezetője azonban nem kívánt részletekbe bocsátkozni. Mint fogalmazott: "nem akarok kitérni hírszerzési jelentéseink részleteire, csak annyit mondhatok, hogy valóban nem ballisztikus rakétáról volt szó".

Arra az újságírói kérdésre, hogy vajon a kísérletet a földön hajtották-e végre, vagy fellőtték-e a rakétát, Shanahan homályos választ adott. "Lehet azt mondani, hogy kilőtték, felbocsátották, tesztelték. Ezek szinonimák" – fogalmazott.

A Pentagon ügyvezető irányítója leszögezte: a kísérlet semmiképpen nem befolyásolta az Egyesült Államok műveleteit a térségben.

Phenjan csütörtökön azzal a követeléssel is előállt, hogy Washingtonban váltsák le Mike Pompeo külügyminisztert, mint az észak-koreai nukleáris leszerelési tárgyalások amerikai delegációvezetőjét, és helyette egy "kommunikációjában óvatosabb, érettebb" politikust nevezzenek ki főtárgyalónak.

Az észak-koreai hírügynökség idézte Kvon Dzsong Gunt, a phenjani külügyminisztérium amerikai ügyekkel foglalkozó részlegének vezetőjét, aki azt hangoztatta: attól tart, hogy amennyiben változatlanul Pompeo vezeti a tárgyalásokat, akkor "rossz lesz a hangulat, és a tárgyalások újra megrekednek".

Az amerikai külügyminisztérium szóvivője ezzel kapcsolatban megjegyezte: a minisztérium ismeri a sajtójelentést, és az Egyesült Államok továbbra is kész a konstruktív tárgyalásokra Észak-Koreával.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Trump úgy fog járni, mint az EU egyes politikusokkal. Addig-addig "dédelgeti" amig egyszer csak azt veszi észre, hogy a fejére nőtt, főleg kreml hátszéllel!!!???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
"Trump barátjának nevezte Kim Dzsong Unt" - egy igazi barát drukkol a másik sikeréért.
Jozefina
Trump úgy fog járni, mint az EU egyes politikusokkal. Addig-addig "dédelgeti" amig egyszer csak azt veszi észre, hogy a fejére nőtt, főleg kreml hátszéllel!!!???
papa.49
Hiába a trampli sötét mint az éjszaka, az ,,rakétás óvodás,, palira veszi ahányszor akarja, a trampli meg szopik mint a torkosborz !!!
cikicakk55
@Eladott Ország: Szétröhögöm magam a képeken,amit felraksz. Ez az idióta nem azt fogadta meg,hogy befejezi a rakéta kísérleteket? Dél-Koreával össze is haverkodtak.Még világhír is lett belőle,hogy évtizedek óta nem álltak szóba egymással, akkor meg puszi pajtások lettek. Ez is épp olyan mint a csuti pohos. Hol így,hol úgy beszél,lényeg,hogy egyik sem igaz.
Eladott Ország
@cikicakk55: 13 másodperc, ami többet mond ezer szónál. www.facebook.com/beszol/videos/626473404226689/
Hát így alakult. A kisember a nagyember közelébe került. Ágaskodott, eltorzult fejjel vigyorgott, a kötelező nyelvcsapkodások sem maradtak el. Az a lányos zavar, az az óvodás örömködés, az a kényszeres, a nagyember által kitakart zakó-nyakkendő igazgatás, köhécselés. Lenyűgöző. Lássuk be, neki élete napja volt. Hát hiszen a legmagasabb világi hely néhány pillanatra rávetette pojáca tekintetét, tán még dörmögött is mellé valamit.Ami pedig Orbánt, a porbafingó felcsúti zsenit illeti, aki zsebdiktátort játszik saját, balkáni módon kizsákmányolt és hülyének nézett kelet-európai hazájában, aki Európa és lassan az egész világ erős emberének önjelölte magát, hát róla ez a 13 másodperces pillanatfelvétel többet mond ezer szónál.Ez a kép nagyon pontosan mutatja, mennyire jelentéktelen figura ez az ember, aki pontosan úgy viselkedett tegnap, mint ahogy Semjén Zsolt, Farkas Flórián és a többi nyáladzó pártkatona szokott őfényessége társaságában. Úgy csahol és úgy csóválja a farkát, azzal az alázatos megalázkodó szolgavigyorral, azzal a kéztördelő tempóval, ahogyan neki szoktak gazsulálni pórázán tartott alattvalói. Ám ebben a 13 másodpercben van valami félelmetes is. Konkrétan az, hogy a súlyos gyerekkori traumákat cipelő Viktorkának már régen nem elég az, hogy szétlophat egy országot. Neki elsősorban a hatalom kell, a hatalom tudata, az ilyen és hasonló csoportképek. Az, hogy a legmagasabb világi helyeken számon tartsák, biccentsenek neki, tudomásul vegyék. Ha innen nézzük, nem tűnik annyira viccesnek ez az egész.
Eladott Ország
@cikicakk55: Az megvan, ahogy Trump a homlokára csap: úúú, baszki, még nem hívtam fel Orbánt? Vagyis Donald bácsi, példaképünk a píszi-mentes ideológiára épülő szép, új világban, a liberális véleményterror csizmája alatt sínylődő Orbán-kormánynak. A döglött dakota ló seggétől eljutottunk a falbontásig. Szóval aki falat akar bontani, annak el kell menni a falig, mi? Háde baszki már régen elment ez a helyes kis jószág a létező összes falig. Vele ez a nyomorult ország, mint a cigány lova. Nem vak az csókolom, hanem bátor! Az, baszod.A saját korrupt működésébe naponta belefulladó Orbán-kormány pánikszerűen kapaszkodik egy gigászként tisztelt erkölcsi hulladék barátságába és a pofánkba hallucinált elismerésébe. Aki mondjuk annyi lépéselőnyben van morálisan – ha egyáltalán lehet ilyet mondani -, hogy az apjától örökölt magánvagyonnal ügyeskedik, nem pedig egy nyomorult kelet-európai kisállam közvagyonát konvertálja saját korrupt holdudvarának magántulajdonává. Reméljük, Trump is tud róla, hogy mindig is nagyra tartotta Magyarországot és a szabadságharcos magyar népet. Végül is a lényeget tekintve tökmindegy. Annyi jelentősége van, mint bármilyen más diplomáciai retorikai aktusnak. Jelen esetben ennek egyik oldalán egy szuperhatalom ámokfutó vezetője, a másikon egy jelentéktelen kis ország küldetéstudatos, önjelölt hadvezére áll. Akinek a hangok és a gyógyszerek azt súgták, hogy egyszer majd Európa trónjára kerül. Elég baj ez nekünk.
Nessy
Isten óvja bolygónkat ezektől a cezaromániás elmebeteg vezérektől!
Addig nem nyugszanak, míg nem sikerül egy atom háborút kirobbantani, aztán nem biztos, hogy lesz hova előbújniuk a szuper bunkerjaikból!
cikicakk55
@Eladott Ország: Ezt a videót még nem is láttam.Na itt látszik mennyire semmibe veszik a mi mini diktátorunkat.Amerikának annyival könnyebb,hogy ott a ragállamok még bele szólhatnak az Amerikai Egyesült Államok államainak dolgába. Itt nálunk az Unió magasról szarja le,hogy cirka 9 millió magyar éhen dögölhet,vagy orvos hiányába,vagy a kórházak állapota miatt meg is halhat. Az EU csak azóta kapta fel a fejét,mióta Orbán az Óriás plakátokkal elrugta a pöttyöst és a vén részegest és Webert is a plakátjaira tűzte. Most már megsértődtek,most már nem tűrik tovább,pedig mi már 9. éve kénytelenek vagyunk tűrni. Nálunk már nincs másik párt amelyik bele szólhat a csuti döntéseibe.Nincs másik állam amely mögé besorakozhatna országunk másképp gondolkodó pártjai. Trampli sem sokáig tudja játszani a nagyfiút,de neki nincs akkora veszíteni valója mint Orbánnak. A pénz már tényleg nem érdekli,hisz a szépunokái is munka nélkül dőzsölhetnek,már annyit kimenekített abból amit az Unió adott. Orbán már csak a hatalmát félti,azt akarja ráerőltetni most már nem csak a Magyar emberekre,hanem az Uniós országokra is.Bízom azért benne,hogy az Unióban még vannak normális pártok és vezetők,nem kell sokáig eltűrnünk a totális diktatúrát.
papa.49
@cikicakk55: Igazad van, csak egyben tévedsz, itt még a fütyisz mint párt se szólhat bele a tervekbe, minden a hibbant csutitetű tökfejében születik meg, a slepp csak végrehajthatja kipofázás nélkül !!!
Ezért ez már diktatúra, még ha nem is így hívják !!!
cikicakk55
@papa.49: Igen,mikor Fideszt írok én is egyetlen egy emberre gondolok,mert a többi az csak a végrehajtó. Simicska óta minden értelmes,okos embert kitúrt a FideSSből,körbe vette magát idiótákkal. Rá jött,hogy a nála okosabbak egy idő után átverhetik és még a hatalma is meginoghat. Sajnálom,hogy Simicska végül ennyire gyáva lett.Piszok nagy adag sár lehet rajtuk,hogy nem mert beszélni. Szerintem mi fel sem tudjuk fogni milyen összefonódások,milyen korrupt dolgok mennek a háttérben.. Nem tudom emlékszel-e a 10-15 évvel ezelőtti "leggazdagabb Magyar" listára.? Ott még a leggazdagabb első 3 talán fel tudott mutatni összesen 1 milliárdot.Ma már a legutolsónak a 100.-nak is milliárdos vagyona van. Mennyi pénz lehet az? Még 20.000 ft-os-ban is lehet,hogy több kamionnal kellene vissza hozni.
papa.49
@cikicakk55: Az egészben az a legundorítóbb, hogy azokat a 100 milliárdokat a nép elől lopták el, mert az Unió nem a lölők meg tiborcok gazdagodására adta azt a pénzt az országnak !!!
cikicakk55
@papa.49: Igen,az Unió kiemeltem magas segítséget küld a keleti országoknak,amit az országok vezetői úgy értelmeznek,hogy arra költenek belőle,ami neki font.Foci őrült Miniszterelnökünk a foci stadionokat építi,orrba szájba,természetesen 3x.os felárral. Az egy picinkét sem zavarja,hogy játékosunk nincs a focihoz. Van műfüves fűtött pálya,de az,hogy a Magyar focisták 15 perc után már többet fekszenek a földön,mint amennyi a játékidő lenne,senkinek nem tűnik fel? A magyar focistáknak nincs erőnlétük,nincs egy kidolgozott technikájuk. Túl eszi,túl isszák,túl szórakozzák magukat.Kicsi ország vagyunk,de azért annyira nem kicsi,hogy 11 embert megtanítsanak úgy focizni,hogy ne NB II-as minőséget produkáljanak.Na de még a fizetésük a havi egy milliót veri,mi a francot törjék magukat.Én a magyar kézilabdás lányokat, az úszóinkat, a kajakosainkat sajnálom,mert Ők vannak a világ élvonalában,de itthon síri csend róla.Az a baj,hogyy ma mát a focisták sem focisták,hanem valamelyik Fideszes unokaöccse,vagy nagybátyja,vagy tököm tudja kicsoda.Nem baj,hogy nem tud focizni,lényeg,hogy a rokon biztosította a munka nélküli havi egy millás fizetést.
papa.49
@cikicakk55: Így igaz amit leírtál !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.