Nagypénteken az érintett egyházak Ausztria-szerte tiltakoztak az új rendelet ellen, amely szerint az idén ez már nem munkaszüneti nap az országban.

Szegény sógoroknak ma is dolgozniuk kellett

Katolikusok, reformátusok, evangélikusok és metodisták Bécs belvárosában szerveztek csendes tiltakozást, több településen, így Bludenzben, Feldkirchben, Dornbirnben és Bregenzben pedig 15 órakor megszólaltak a harangok. Az érintett egyházak így szerették volna felhívni a figyelmet arra, hogy szerintük nagypénteknek, Krisztus kereszthalála napjának továbbra is munkaszüneti napnak kellene lennie.

Ausztriában egy új rendelet szerint a mostani évtől kezdve nem munkaszüneti nap a nagypéntek, a munkavállalók viszont vallásuk gyakorlására szabadnapot vehetnek ki. Sebastian Kurz kancellár (ÖVP) korábban azzal indokolta a változtatást, hogy az a lakosság nagy részét, 96 százalékát nem érinti.

Az evangélikus egyház bécsi felügyelője, Matthias Geist arra kérte a kormányt, hogy bírálja felül korábbi döntését és nyilvánítsa újra szabadnappá a nagypénteket. Tervezik továbbá azt is, hogy május közepéig alkotmányos panaszt nyújtanak be.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
"Csendes tiltakozás" keresztény módra. Nem jó ez így. Úgy kell tiltakozni mint a muszlimok vagy az antifák. Üvöltve mint a majmok, összetörve mindent, mint a bestia. Az a liberál kompatibilis módszer.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@volvós: ...nem mindegy nekik!Valószínüleg ők néznek "daily soap"-okat! (hiszen a
a nagy Trump-li is a kedvencük,aki ott is próbálta)
tulipan
@durbincs: @durbincs: Ejnye, Te hülye, éjsötét, narancsos, szaros pofájú seggnyaló kula combó Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te egy szétrepedt agybeteg vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen /
tulipan
@durbincs: hát te osztán, még ebben sem vagy szakértő sajna még a szedett gyógyszereiddel sem ?
tulipan
@durbincs: Sej-haj, Te hülye, narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te egy tök szétrepedt, agybeteg ,vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen /
Továbbra is döngeted még a tesóidat? Na, te mocskos vérfertőző rém + bányabalfácán és kula + vizelet combó !!
tulipan
@durbincs: @durbincs: Sej-haj, Te hülye, narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te egy tök szétrepedt, agybeteg ,vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen /
Továbbra is döngeted még a tesóidat? Na, te mocskos vérfertőző rém + bányabalfácán és kula + vizelet combó !!
tulipan
@durbincs: Sej-haj, Te hülye, narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te egy tök szétrepedt, agybeteg vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen /
Továbbra is döngeted még azokat a tesóidat? Brrrr..! Na, te mocskos vérfertőző rém + bányabalfácán és kula + vizelet combó !!
Hogy mondod? Ócsa merre ? Az Üveghegyentúl ? A román Ploestivel lehet határos? Hahahaha :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.