A menekültek elől való elzárkózás miatt sajnálkozott Ferenc pápa Rómában, a Colosseum előtt elhangzott meditációjában, péntek este.

Szomorúnak nevezte, hogy a hazájukban dúló konfliktusok elől menekülőket

zárt ajtók és politikai számítások miatt páncélba burkolt szívek várják.

A katolikus egyházfő az alkalmat arra is kihasználta, hogy bírálja a haszonlesést és a hatalmat. Kitért arra, hogy vannak olyan családok, amelyeket

szétrombolt az árulás és a rosszindulat és az önzés ártalmas kísértése.

Újra a menekültek mellé állt Ferenc pápa

Ferenc pápa a világ egyik keresztjének nevezte, hogy lehetnek emberek,

akik éheznek a kenyérre és a szeretetre.

Másokat elhagyják még a saját fiaik és rokonaik. Ugyancsak a világ keresztje, hogy népek szomjaznak az igazságra és békére és "nincs meg nekik a hit vigasza.

Cikk- és címlapkép: MTI/AP/Alessandra Tarantino

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Áldott, boldog húsvéti ünnepeket kívánok Mindenkinek! Legyen békesség és szeretet a Földön!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Áldott, boldog húsvéti ünnepeket kívánok Mindenkinek! Legyen békesség és szeretet a Földön!
Csizmás Kond
Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek !
...ami meg a pápai cikket illeti , olvasni és értelmezni...mert most tulajdonképpen épp azokat szólta meg akik miatt menekülni kényszerülnek az emberek.
cikicakk55
Tudom,hogy a Pápát tisztelni kell(ene),de valamiért nem érzem őszintének egyik egyház püspökét,papját,vagy mit tudom én milyen rangok vannak még. Ki áll és szidja az országokat azért,mert nem fogadják be a menekülteket. Ne ezért álljon ki! Azért álljon ki,hogy azokat szólja meg,akik miatt azok a szerencsétlenek menekülni kényszerülnek. Ebben pont az egyházak ugyan olyan bűnösök,mint a nyugati világ pénzemberei. Az ásványukért képesek országokat,népeket,kiirtani,mert nem megvenni,hanem elvenni akarják a javaikat. Miért nem szólja meg a Pápa az iszlám vallásnak azt a rétegét,amelyikben a nőket az állatok után sorolják be a fontossági sorrendbe? .Miért nem tiltakozik az ellen,hogy van olyan vallás,amelyikben meg kell ölni a keresztényeket,mert azok más Istenbe hisznek. A háborúkat mindig a pénz és az egyházak robbantották ki.Olyan könnyű úgy beszélni,hogy az élete biztonságban van,nem fázik,nem éhezik,ha beteg orvosok egész hada rohan segíteni. nekem túl álságosak ezek az egyházak. Őszintén tisztelem azokat az embereket,akik érdek nélkül hisznek Istenbe.Valamiért nagyon gazdag őszintén vallásos embert nem láttam még.
csak úgy....
@durbincs: te tudod,hogy belüled miért nem lett pápa ? a kétes,bányakecós múltad ploiestiböl?
mondanám,hogy kellemes Húsvétot,de minek? neked más a vallásod ?
Eriksson
@cikicakk55: Mindegy, hogy hová álldogál a jezsuita. Szent Malákiás szerint ő az utolsó pápa és az Anyaszentegyház vele bukik. Hogy igaz-e? Majd kiderül.
csak úgy....
@Eriksson: Pápát nem mindenki választhat ,miniszterelnököt meg még te is...
Jozefina
Ferenc Pápának általánosságban tökéletesen igaza van!!! Azonban azokat a politikai és gazdasági szempontokat kellene elítélni, akik miatt ezek a szerencsétlen emberek menekülni kényszerülnek. A menekülésre kényszerítik őket, saját magától senki nem hagyja el szülőföldjét!!!
Yoda69
Mintha orbanrol, a fideSSrol és orbanisztanrol beszelne.
justhpeter
A Pápa nézetei valamiért nem terjednek mifelénk. Pedig én nem állok útjába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.