Három templomot és három szállodát ért egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán, olyan helyeken, ahol turisták nagy számban megfordulnak. Több mint 100 ember meghalt, több mint 400-an pedig megsebesültek – jelentette a helyi média részben a rendőrségre hivatkozva. A támadások a fővárosban, Colombóban, illetve annak környékén lévő szállodáknál, templomoknál követték el, a hotelek között belvárosi ötcsillagosok is vannak. A katolikus templomokban általában sok hívő volt a húsvétvasárnapi mise miatt. Colombóban egy Szent Antalról elnevezett templomot ért támadás. A két vidéki: a fővárostól északra lévő Negombo város Katuvapitijai Szent Sebestyén-temploma, a másik pedig a keleten lévő Batticsaola városban van. Egyértelműen keresztények ellen irányuló támadásról van szó, az első hírek alapján is. Egyelőre egyetlen terrorszervezet nem vállalta magára a merényleteket.

Forrás: pestisracok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desir62
A pestisricik nem érdekelnek, meg ez a barom durbincs sem, arról miért nem írnak a gecik, mikó vittík a keresztet aztá térítettek, aki nem tért meg aztat kivégeztették mos ollan nagyon víddik a dikmánt.
desir62
@durbincs: Látom megártott a bányaló vizelet.
Nessy
Miután a húsvét keresztény ünnep,logikus, hogy a szertartás katolikus templomban volt. Ilyenkor sok a turista, ezért támadták a templomot és a szállodát!!
Eriksson
@Nessy: Húsvét - templom - rengeteg ember - robbantás.
Ha tovább gondoljuk, már azt is tudni véljük, hogy merre keresik a merénylőket.
Nessy
@Eriksson: Itt nem annyira a vallás, mint az áldozatok minél nagyobb száma lehetett a cél! Hiszen a menő szállodáknak nincs szakrális jelentősége.
Nessy
@durbincs: Nem, marslakó vagyok! Lökött!!
Eriksson
@Nessy: Így igaz. Viszont a Húsvét lehet apropó is a merénylet végrehajtását tekintve.
Nessy
@Eriksson: Természetesen! Lényeg, hogy tömegek legyenek valahol, lehetőleg sok turista legyen köztük! Ezért volt a másik három célpont menő szálloda.
Eriksson
@Nessy: Csakis így tervezhették. A megfélemlítés a cél.
Nessy
@Eriksson: Így van! Sri Lankán mindig háborúztak. Hol a Buddhista templomokat, közösségeket támadták, hol a keresztényeket, de mindegyik vallástól függetlenül a hatalomról szólt.
Eriksson
@Nessy: Meg kell várni a politikai reakciókat, s azokból majd ki lehet hámozni, mi is történhetett.
Nessy
@Eriksson: Ha lehet, ne csak a kormányunkét. :-))
Eriksson
@Nessy: Nem arra gondoltam, hanem a nemzetközi megítélésekre.
Eriksson
@durbincs: Hát igen. Legszebb öröm a káröröm, de jöhet még sírás-rívás a nem keresztényeknél is. Csak el kell olvasni Nostradamust. Minél előbb.
tulipan
@durbincs: Sej-haj, Te hülye, narancsos, szaros pofájú seggnyaló Félfarok, mit képzelsz? Hiszen te egy tök szétrepedt, agybeteg ,vagy és már nagyon szivárog az a magházad, ezért a véleményed sem lehet más, mint beteg ?/bunkó, szerencsétlen /
Továbbra is döngeted még a tesóidat? Na, te mocskos vérfertőző rém + bányabalfácán és kula + vizelet combó !!
Sri Lankán mindig is háborúztak. Hol a Buddhista templomokat, közösségeket támadták, hol a keresztényeket, de mindegyik vallástól függetlenül a hatalomról szólt. Bezony ám! Te birka félfarok!!!
Eriksson
@durbincs: Nem tudom,. A világ mindenesetre változik.
tulipan
@durbincs: Ej, Te román vágáns, narancsos ripők, seggnyaldosó, igencsak aprófejü, repedt agyviselt félfarok vagy! Te rémséges szörnyella, csak bé mertél már nézni egy tükörbe ? 20IQ-s: Na meg persze jó nagy kula és vizelet combó + valódi szarkenő szörnyeteg!!!Azt valljad már be nekünk? Továbbra is döngeted még a tesóidat? Na, te mocskos vérfertőző rém + ostobán picsogó bányabalfácán? Hogy izlik az a hirös - nevezetes bányalóvizeletpáleszed? Nem fulladtál még bele?? Hogy mondod? Ócsa merre ? Az Üveghegyentúl ? A román Ploestivel lehet határos? Hahahaha :))
1magyar
Feri pápa csókolgathatja a muszlimok lábát a börtönben, akkor sem kegyelmeznek.
tulipan
@durbincs: Ahogy vesszük ? Nem tudható, hogy Neked, vagy a robbantóknak ez a 290 halott és legalább 500 sebesül, sok, vagy kevés?
A columbiai Cacua tartományban a földrengésben, 17 halott volt! Az sok, vagy kevés?
tulipan
@durbincs: Te barom román vágáns! Hahaha ! :))
tulipan
@durbincs: @durbincs: Te barom román vágáns! Hahaha ! :))
tulipan
@durbincs: Há' mi újság van nálad narancsos seggnyaló Félfarok, ott a romány Ploestiben levő bányakecódban? Mond csak te Ballonkabátos Pedofil má megint kint vagy? a szokott farrmütéted megvot ?S hány esernyőt vitté most haza ? összevissza irogatsz itt ?, kis denevérragut faljá má, kéznél van ?hát a röföléssel hogy álsz ? má sehogy ? Most, hogy valahogy kikapartak a bányaló vizelet tóból?azé', ne rágj be mert fény derült ,kisded játékaidra ? ugyse Te vagy ott a vinkli , azzal a vészesen, szerény 30IQ-dal! Ta barom romány vágáns!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.