Egy 16 éves magyar fiatalért indultak el a hegyimentők a Madarasi-Hargitán, de közben egy másik magyarországi fiatalt is l ekllett hozniuk a hegyről.

Tizenhat éves magyarországi fiatal keresésén dolgoztak a Madarasi-Hargitán a katasztrófavédelem csapatai vasárnap. A mentőakció előtt egy másik, szintén magyarországi tizenévesnek kellett segítségére sietniük a hegyimentőknek és a tűzoltóknak, aki ugyanazon a környéken szenvedett balesetet, és a székelyudvarhelyi kórházba kellett szállítani – olvasható az AGERPRES román állami hírügynökség magyar nyelvű hírfolyamában.

A vasárnap délután eltévedt fiatalember Zeteváraljáról indult el a Madarasi-Hargita sípályája irányába, de egy idő után az 112-es számon kért segítséget.

Alina Ciobotariu, a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szóvivője arról tájékoztatott, hogy Székelyudvarhelyről és Csíkszeredából tűzoltók, hegyicsendőrök és önkéntesek indultak a fiú keresésére, mert a telefonhívás alapján nem sikerült megállapítani a pontos tartózkodási helyét.

A fiút végül épségben megtalálták és a szálláshelyére vitték, akárcsak szüleit, akik külön indultak gyermekük keresésére.

Nem sokkal korábban, szintén vasárnap egy másik magyarországi fiatalt mentettek meg a Salvamont és az ISU csapatai, aki szintén a Madarasi-Hargita környékén jutott bajba. A fiú esés közben megsérült, ezért a székelyudvarhelyi megyei kórházba szállították.

(AGERPRES Magyar hírfolyam)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.