Az amerikai elnök jogászcsapata, amelyet Jay Sekulow vezet, már benyújtotta a bíróságra a dokumentumokat. A képviselőház ellenőrzési bizottságának vezetője, Elijah Cummings előzőleg büntetés terhe melletti idézést küldött az elnök és cége üzleti ügyeit intéző könyvelő irodának.

Most Trump üzleti ügyeivel akadt egy kis probléma

Nyolc évre visszamenőleg kérte a vállalat és az elnök személyes üzleti ügyeire vonatkozó dokumentumokat.

A lépést az indokolta, hogy Donald Trump volt személyes ügyvédje, Michael Cohen februári kongresszusi meghallgatásán azt állította, Trump tévesen adta meg a vagyonára vonatkozó adatokat.

Cummings idézése érvénytelen és nem végrehajtható, mivel nincs törvényes jogalkotási célja. – ezt írták beadványukban Trump ügyvédjei. Úgy vélték, az idézés célja az elnök „privát pénzügyi információnak feltárása, abban a reményben, hogy kiderül belőlük valami, amit a demokraták politikai eszközként használhatnak fel az elnök ellen most és a 2020-as választásokon”. Az ügyvédek szerint a demokrata párti politikusok célja a törvényhozásban megszerzett irányítással, hogy kivizsgálják Trump, sőt, a családja személyes pénzügyi és üzleti ügyeit.

(MTI)/24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.