Az ukrán elnökválasztás múlt vasárnap megtartott második fordulójában leadott szavazatok 100 százalékának összeszámlálása alapján Volodimir Zelenszkij humorista-producer jelölt nyert 73,22 százalékkal, míg Petro Porosenko hivatalban lévő államfő a voksok 24,45 százalékát kapta – derült ki kedden a Központi Választási Bizottság (CVK) honlapján közölt előzetes végeredményből.

Nagyot nyert a komikus

Az országban egyedül a nyugat-ukrajnai Lviv megyében nyert Porosenko – ahol a szavazatott 62,79 százalékát szerezte meg, míg ellenfele a voksok 34,49 százalékát –, az összes többi megyében viszont Zelenszkij nyert. Ezen kívül külföldön kapott a hivatalban lévő elnök több szavazatot (54,73 százalék) mint Zelenszkij (43,78 százalék).

Kárpátalja megyében Zelenszkij hatalmas fölénynel nyert, a megyében 80,67, míg Porosenko mindössze 16,69 százalékot kapott.

A hivatalos végeredményt azután hirdeti ki a Központi Választási Bizottság, miután beérkezett minden jegyzőkönyv a területi választási bizottságoktól.

Az április 21-i második fordulóban körülbelül 18,5 millió ukrán választópolgár vett részt, nem sokkal kevesebben, mint a március 31-i első fordulóban, amelyben csaknem 18,9 millióan szavaztak.

A leadott szavazatok 2,31 százaléka volt érvénytelen.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Na tyerekek itt is van nyerő ember. ájjon meg a menet! Csökkenteni kell az uniós béreket, és hazajönnek a magyarok.
Tuttam, hogy van itt ész amivel Dunát lehet rekeszteni! Az inflációt is megállítják a határon, úgy hogy a kusza szemű elsírja magát.
Jozefina
Hát ez van bohócból is lehet politikus!!! Kérdés mennyire lesz Putyin udvari bolondja!!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.