Vizsgálják az Iszlám Állam bejelentését, amelyben magára vállalta Srí Lanka-i merényletsorozatot.

A Srí Lanka-i templomok és szállodák elleni robbantásos merényletek halottainak száma 359-re emelkedett – közölte a helyi rendőrség szóvivője szerda reggel. Korábban legkevesebb 321 halálos áldozatról számoltak be, a sebesültek száma pedig meghaladta az ötszázat.

Ruvan Gunasekera szerint szerdára virradóra újabb 18 gyanúsítottat fogtak el, így már 58-an vannak őrizetben a merényletek miatt.

Ranil Vikremeszinghe Srí Lanka-i kormányfő kedden arra figyelmeztetett, hogy újabb merényletek lehetségesek, miután szökésben van több olyan szélsőséges, akinek a birtokában robbanószer van. Hozzátette, hogy vizsgálják az Iszlám Állam bejelentését, amelyben magára vállalta a merényletsorozatot.

Srí Lankán már 359-re emelkedett az áldozatok száma

Az Iszlám Állam a szócsövének számító Aamák nevű „hírügynökségén” keresztül jelentkezett a húsvétvasárnapi terrortámadások elkövetőjeként.

A dzsihadisták közzétettek egy felvételt is, amelyen a támadók állítólagos vezetője látható hét másik emberrel körülvéve, akik arca el volt kendőzve. A csoport semmi más bizonyítékot nem nyújtott állítása alátámasztására. A felvételen látható emberek személyazonosságát eddig nem sikerült független forrásból ellenőrizni.

Srí Lankán már 359-re emelkedett az áldozatok száma

Az Iszlám Állam gyakran jelentkezik olyan terrortámadások elkövetőjeként, amelyekhez semmi köze, hogy így tartsa fenn jelentősége látszatát.

A Srí Lanka-i hatóságok a helyi, Nemzeti Tauhíd Dzsamaat nevű, eddig jobbára ismeretlen terrorszervezetet tartják legvalószínűbb elkövetőnek, de nem zárják ki, hogy a terroristák kapcsolatban álltak külföldi csoportokkal.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Ismét eljött a keresztény mártírok ideje. Az a 359 halálos áldozat is mártír. Felnőttek és gyerekek, mind.

Olvasom, hogy az egyik leggazdagabb dán vállalkozó négy gyermekéből, három is az egyik templomban halt meg, mise közben. Őrületes fájdalom lehet.
Beül a katolikus ember, gyerekestöl, üdülés közben a legnagyobb keresztény ünnepre, a békét és nyugalmat keresni. Erre rárobbantják a templomot...a muszlimok!
Szerencsétlen nyugati ember. Globalistává vált. Azt gondolja, mindenhol biztonságban van a világon. Pedig nem! Vadásznak a nyugati emberre. Mert amíg egyesek különbséget tesznek jó muszlim és rossz muszlim között, addig a muszlim is különbséget tesz. Van a muszlim és van a nem muszlim.

Én hiányolom a keresztények életéből azt a harciasságot, ami a zsidó emberek életében meg van. Szemet szemért. Fogat fogért.
csak úgy....
@Shikari: igazad van tibi! csak legális,bevándorlási kötvénnyel rendelkezö migráncsok robbanthatnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.