A gazdasági és védelmi megállapodások ügyében tárgyalhat Peter Pellegrini az amerikai elnökkel.

A szlovák miniszterelnöknek sikerült, ami Orbánnak soha

Washingtonba utazik Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök, és ott Donald Trumppal is találkozik, írja az Új Szó. A két politkus a gazdasági és védelmi együttműködésről tárgyal majd. A magyar kormány is tárgyalt a védelmi egyezmény újrakötéséről, és meg is egyezett arról, de Mike Pompeo és Szijjártó Péter külügyminiszterek tárgyalták le a kérdést. Szlovákiával az USA még nem egyezett meg az újrakötés feltételeiről.

Amerikai cégek 23 ezer munkavállalót foglalkoztatnak Szlovákiában, és Szlovákiának az USA a 10. legjelentősebb exportprtnere.

Trump és Pellegrini a védelmi együttműködés keretében a szlovák fegyveres erők korszerűsítésének kérdését is érintik a tárgyalás során. A szlovák NATO-tagsággal járó kötelezettségekkel összefüggésben a védelmi kiadások növelésének témája is terítékre kerül.

Orbán Viktor évek óta igyekszik kétoldalú találkozón tárgyalni Trumppal, de nem jut be az elnök dolgozószobájába.

A lap emlékeztet, Barack Obama 2013 novemberében fogadta Robert Ficót, George W. Bush elnök öt évvel korábban Ivan Gašparovičot. 2006 márciusában Mikuláš Dzurinda, 2005 márciusában Pavol Hrušovský, a parlament elnöke, 2003 áprilisában Rudolf Schuster akkori köztársasági elnök tett látogatást a Fehér Házban.

Forrás: hvg.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
Peter Pellegrini Washingtonban tárgyal , bezzeg Kazahsztánba a kutya sem hívná meg !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maxipocak
Adja Isten, hogy e hír hallatán sztrókot kap a plüsspinochet. Aztán míg felgyógyul, a nertársak elássák egymást. Nekünk marad az "újraindítás" és a lehetőség egy normális, európai hazát összehozni.
könnyű lelki sértés
A technokrácia mentén önkényuralmat építő geci, nem egészséges.
Orbán hivatalosan is beteg.
tulipan
A narancsos Gecinek ez az egyik legnagyobb szívfájdalma, a másik meg az. hogy sosem sikerült még és már nem is fog belépnie a Fehér Házba! :)
durbincs
@tulipan: maga rettenet tudatlan ,fegyvert adnak el ? és Trumpli lehajol minden 1-s Centért ? de maga csak igen bolond ?
a repedt magházzal ?
tulipan
@durbincs: Te sötét. Narancsos seggnyaló ballonkabátos tök tudatlan. pedofil félfarok, ott a Plestiben levő mbányakecódban, te minirépás undormány repedt agyú, romány cigány? te nagyon bolnd vagy, de ez már hosszú ideje KÜZTUDOTT? BÁRMIT IS PAMPOGSZ ITT össze a nyalogatott segged tulaja, annyire várja hiába a Fehér Ház meghívását, annyira nem fontos neki a meghívás a Fehér házba ,hogy ha megjönne mégis a meghívó ,ott helyben a gatyájába élvezne , amit utána elküldene neked ,tégy vele bármit!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.