A kereszténység nem a múlt múzeumba való része, hanem az európai értékrend alapja, amely biztosítja az eligazodást a jövőben – hangsúlyozta Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös EP-választási kampányindító rendezvényén szombaton a németországi Münsterben.

Manfred Weber: a kereszténység nem múzeumba való

Az európai történelem fordulópontjaként számon tartott 1648-as vesztfáliai békeszerződés megkötésének egyik fő helyszínén tartott kampányindítón a CSU-s politikus emlékeztetett arra, hogy

a kontinens lakosságának kétharmada valamely keresztény felekezet hívének vallja magát.

A vallásszabadság ugyan a legfontosabb európai vívmányok egyike, de

"büszkék vagyunk arra, hogy ezt a földrészt a kereszténység formálta, amely nem múzeumba való, hanem orientációt nyújt a holnaphoz"

- emelte ki Manfred Weber.

A CDU és a CSU a közvetlen EP-választások 1979-ben kezdődött történetében először indul közös programmal és kampánnyal a választási küzdelembe.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Focke Strangmann

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
s főleg nem idétlen bohóckodás, mint a retardált dagadt törpe világában! =))
human
Eszembe jutott a Saller egyik adása, ahol megemlítették, hogy míg Orbán Magyarországot a legkeresztényebb országként próbálja eladni legalábbis hazai hallgatóságának addig Franciaországban a magukat hívőnek vallók száma arányában sokkal nagyobb. Na erre az ügyeletes fideszes vendég benyögi, hogy szerinte csak azt lenne szabad beleszámolni akik templomba is járnak. Addig már nem gondolta át, hogy akkor a magyar statisztika is drasztikusan csökkenne és ugyanúgy a franciák lennének a keresztényebbek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.