Továbbra is zárva a templomok, hajtóvadászat indult a terroristák ellen.

Az amerikai külügyminisztérium óva intette az amerikai állampolgárokat attól, hogy Srí Lankára utazzanak. A tárca arra figyelmeztetett, hogy „a terrorizmus miatt az amerikai kormányzatnak korlátozott lehetőségei vannak a Srí Lankán tartózkodó amerikai állampolgároknak nyújtandó segítségre”.eltanácsolta az amerikaiakat attól, hogy a szigetországba utazzanak.

A washingtoni kormány egyúttal

elrendelte az ottani képviseletein dolgozó munkatársak családtagjainak és kiskorú gyermekeinek hazautazását is.

Valamint felhatalmazást adott arra, hogy azok a munkatársak, akiknek ottléte nem elengedhetetlen, önkéntes alapon visszatérhessenek az Egyesült Államokba.

A külügyi közlemény figyelmeztetett arra is, hogy terrorista csoportok továbbra is támadásokat terveznek Srí Lankán.

Maitripala Sziriszena, Srí Lanka elnöke pénteken bejelentette, hogy a titkosszolgálat információi szerint még mintegy 140 fő áll kapcsolatban az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel az országban.

Azt mondta:

ezeket az embereket „meg fogják semmisíteni”. Közölte azt is, hogy szavazásra bocsátanak egy törvénytervezetet, mely betiltaná az iszlamista csoportokat.

Pénteken több mecsetben elmaradtak a hagyományos közösségi imák, a katolikus templomok pedig továbbra is zárva maradnak.

Mint ismeretes, Srí Lankán húsvét vasárnapján több katolikus templom ellen követtek el merényleteket, melyeknek 250 halálos áldozatuk volt.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.