Piacelvek szerint állapodtak meg más országokkal, köztünk hazánkkal is együttműködésekről – írja az MTI. Az Egy övezet, egy út (BRI) fórum résztvevői több mint 64 milliárd dollár (18 518 milliárd forint) értékben kötöttek együttműködési megállapodásokat a kezdeményezés Pekingben megtartott csúcstalálkozóján – közölte szombaton Hszi Csin-ping kínai elnök. Ez az összeg a magyar költségvetés 2019-es bevételi főösszegéhez mérhető – az 19 580 milliárd forintot tesz ki.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak

a klasszikus szovjet vicc ehhez képest kismiska

Újabb kínai invázió szelei fújdogálnak, hó-jó egyelőre csak megállapodások, de már néhány konkrétum is akad köztük. Amiről csak módjával értesülnek az emberek. Nem , nem csak olyan evidenciák, mint ki más mint a mi drága jó Lolonk nyeri gennyesre magát (persze szigorúan szakmai alapon, bármit is jelentsen az és bárki is ítélné meg) a tök felesleges Belgrádi vonal ürügyén.
Egy másik lelkendező kínai hír a derék MTI-től, hogy „A magyar-kínai kapcsolatok további fejlesztését szolgáló, ötpontos tervben állapodott meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és kínai kollégája, Vang Ji.”!
Ennek részeként derült ki az MTI szerint, hogy: „elkezdik előkészíteni a Budapestet Kolozsváron keresztül Bukaresttel összekötő gyorsvasútprojektet, a magyar és a román kormány együttműködésére alapozva kínai pénzből”!
Nos azt nem tudom, hogy mennyivel több szakmai indoka van ennek, mint a belgrádinak, de azt igen, hogy esetünk sincs szó a kínai pénzről. csak és csupán a kínai bankok – nem éppen baráti (itt lehet igaza a kínai vezetésnek a piaci alapokonban) – kamatokra adott hiteleiről. Persze ártunk és qurmányunk pribékjei (vagy nevezzem őket patkányoknak?) élükön a derék Lolo-val, ettől még kaszálni fognak rajta rendesen.
No, de ami még biztos: szó sincs gyorsvasútról, jó-esetben a múltszázad közepén megszokott gőzmozdonyos sebességeket talán elérő „száguldásról”!!! =))
Egyébként elég baljósan hangzik, a derék külgarázda azon bejelentése is, hogy „egy nagy logisztikai és raktárbázis létrehozását tervezik Budapesten, a repülőtér környékén” ami a kínai behatolást segítené!
szaboria1
Épp most kíváncsiságból megnéztem az M1 híradót arra kaptam fel a fejem, hogy nem csak vasúti szerződés de többféle is van készülőben köztük pl. a kínai gyógyszer iparral. Pedig ugye nem rég volt, hogy kivontak Kínából származó alapanyagokat mert szennyezett volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.