Mi labdára megyünk, míg mások lábra – mondja a HVG-nek az Európai Bizottság megfontolt kommunikációjáról és a populisták szidalmairól Jean-Claude Juncker. 

Juncker még mindig diktátornak nevezi Orbánt

Egy politikus pusztán attól nem lesz demokrata, mert a szavazópolgárok többsége megválasztotta

– mondja Orbán Viktor kapcsán Jean-Claude Juncker. Bár mind a mai napig magánbeszélgetéseikben diktátornak nevezi a magyar kormányfőt, nem tartja őt zsarnoknak. Azt azonban fontosnak tartja, hogy az uniós országokban a kormány politikai hovatartozásától függetlenül minden polgár képviselethez jusson. Az EU tagállamaira ugyanazon szabályok vonatkoznak, mint a csatlakozásra várókra, a fékek és egyensúlyok rendszerére szükség van.

Juncker a 2004-es uniós csatlakozás évfordulója alkalmából adott interjút a visegrádi államok egy-egy szerkesztőségének, Magyarországról a HVG kapott lehetőséget. Az interjúban azt mondja, az unió megtette az előkészületeket a május végi választásokba való külföldi beavatkozás kivédésére, bár ő személyesen több forrást is el tudott volna képzelni erre a feladatra. Az álhírek elleni küzdelmet nagyon nehéz feladatnak tartja. A bizottság ugyanakkor elkészített egy kiadványt, amellyel a leginkább Magyarországon terjesztett álhírekre reagálnak. Juncker hangsúlyozta:

Én mindig tartom magam ahhoz: mi, a bizottság részéről nem lábra, hanem labdára megyünk. Tapasztalom én, hogy bizonyos helyzetekben a labda a pályán sincsen, így sokan az egyetlen embert rugdossák középen: a Junckert. Tudom, hogy beterítenek álhírekkel. Nem aggaszt ugyan, de azért jól sem esik.

A HVG rákérdezett Orbán Viktorhoz fűződő kapcsolatára, a kvótadöntés hátterére, az európai ügyészség munkájára és a küszöbön álló politikai változások tétjére. És vajon kire készül május 26-a után? Juncker állítja: a megoldás nem szerepelt a magyar kormány plakátjain.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
" Egy politikus pusztán attól nem lesz demokrata, mert a szavazópolgárok többsége megválasztotta"
Ez így van, mert mint az ő esetében is látszik ahhoz be kell állni gazembernek, pl offshor cégek magalkotása és egyéb keresztapai tevékenységek...
kokopelli
Elfelejtette az öreg az Orbán két cserejátékost megemlíteni,akik az alapvonalról rugdalják a labdákat
a mezőnybe! A túlfizetett Birnbaum és a Finkelstein labdaszedőket!
dodóka
Nyugodtan nevezhetné ezt a majmot faszkalapnak is...
kokopelli
@durbincs: "te tudni nem magyar,der ßopizni biztos"...,amíg hátúlró a rőfölés megy!
Degenerált qurbincs! Asztat úgy hívják M.o.-on hogy,"két csúcs közé fogni"! Kérdzd meg
a szülédet,hogy ő hogy csinálja a mackókkal Erdélyben!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.