Kovács Zoltán a Politico brüsszeli hírportálhoz eljuttatott hétfői üzenetében bírálta az Európai Bizottság előző héten kiadott, úgynevezett igazságügyi eredménytábláját, mondván, hogy a bírói függetlenség értékelése nem alapulhat közvélemény-kutatásokon.

Nem tetszik az államtitkárnak a közvélemény

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár aláhúzta, hogy "egyrészt a bíróságok függetlensége nem olyan kérdés, melyet komolyan értékelni lehetne közvélemény-kutatások útján, másrészt legalábbis problémás, hogy ezen szubjektív számokra alapoznak egy +eredménytáblát+, amelyben a tagországokat összemérik".

A Politico előző héten tévesen számolt be a jelentésről, a lakosság háromnegyede ugyanis Horvátországban látja rossznak vagy nagyon rossznak a bírói függetlenség helyzetét, nem pedig Magyarországon, mint ahogy péntek reggeli hírlevelükben írták, amelyet most javítottak.

Ennek kapcsán Kovács kiemelte, hogy a magyarok 43 százaléka jónak vagy nagyon jónak nevezte a helyzetet, míg rossznak vagy nagyon rossznak mindössze 33 százalék, utóbbi arány pedig nem kirívó, például a franciák körében 31 százalék.

Magyarországon a huszonnyolc EU-tag között az állampolgárok hátulról a tizedik helyre, míg a cégek a második legrosszabbra értékelték a bíróságok függetlenségét. Ez egy, illetve négy hellyel rosszabb az egy évvel korábbi jelentésben szereplő helyezésnél.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nekünk sem tetszik az alomtitkár úr, mégis itt eszi a fene a nyakunkon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Magukkal kapcsolatban mindig a közvéleményre hivatkoznak.
advocat
Le kell váltani a népet! Ilyen ócska - Soros Egyetemen - tanultál?
advocat
És nekem - mint a közvélemény része - meg Kovács nem tetszik. Ez ma még elmegy?
tulipan
Na, ez a sötét seggnyaló, jobban tenné, ha befogná, azt a huzatos, narancseggszaros pofáját!
Nessy
Nekem sem teszik sem Kovács, sem a többi szócséplő, mégis minden híradóban ott a képük, és még beszélnek is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.