Egy nap alatt 193 millió embernek kellett volna szavaznia.

Veszélyes munkakör: 300 szavazatszámláló halt bele a demokráciába

Csaknem 300 szavazatszámláló és más választási közreműködő halt bele a kimerültség és a túlhajszoltság okozta betegségekbe és balesetekbe Indonéziában, ahol a világ legnagyobb egynapos szavazását tartották április 17-én az elnök- és a parlamenti választások összevonásával.

Az országos választási bizottság hétvégi közlése szerint a hét végéig 230 szavazatszámláló halt meg kimerültség okozta betegségben vagy a hektikus munkavégzés miatt történt balesetben, a szavazatszámlálást ellenőrző bizottságok további 33 tagja, ezen kívül 15 szavazást biztosító rendőr, vagyis összesen 281 személy halt meg a túlterheltség miatt. További 1878 választási tisztviselőt kórházban kezelnek a rendkívüli túlmunka okozta betegségekkel.

Az egészségügyi minisztérium körlevélben szólította fel az egészségügyi intézményeket, hogy a lehető legjobb kezelésben részesítsék a választási munkába belebetegedett embereket, a pénzügyminisztérium pedig az elhunytak családtagjainak kártalanítására dolgoz ki terveket.

A 260 millió lakosú Indonéziában takarékossági megfontolásból első ízben egy napra vonták össze az elnök- és a parlamenti választást, gigászi logisztikai feladatok elé állítva az óriási kiterjedésű, kelet-nyugati irányban 5000 kilométeres szigetország választási illetékeseit.

A választáson a szavazásra jogosult 193 millió ember 80 százaléka adta le a voksát, fejenként öt szavazólapot kitöltve, melyeket kézzel számoltak össze. Ez volt minden idők legnagyobb egynapos választása a világon.

Forrás: hvg.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.