Több mint 20 éve merült fel először, hogy az intézményben a gyógyszerezésükbe halnak bele a betegek, de eddig senkit nem ítéltek el az ügyben.

Mészárlás a kórházban: 456 beteget ölhettek meg

Új nyomozást indít a rendőrség egy dél-angliai város egyik kórházában történt halálesetek ügyében, a gyanú szerint több mint 400 idős beteg halhatott bele a fájdalomcsillapítók túladagolásába – írja a BBC.

A Gosport War Memorial Hospitalban 1987 és 2001 között történt több gyanús haláleset is, egy vizsgálat tavaly pedig arra jutott, hogy 456 beteg halt meg az intézményben a veszélyes mértékben adagolt gyógyszerek miatt.

Mindeddig senkit nem ítéltek el az ügyben, de a rendőrség most átfogó és független vizsgálatot ígér, beleértve a gyilkosság gyanúját is.

Először 1998-ban merült fel, hogy valami gond lehet a kórházban, amikor egy idős asszony a csípőműtétje után rehabilitációra érkezve az intézménybe belehalt a kezelésbe, a családja pedig feljelentést tett a rendőrségen. Ezután több család is jelezte a rendőrségen, hogy kétségeik vannak a kórházban alkalmazott gyógyszerezéssel kapcsolatban. 2009-ben egy vizsgálat öt ember esetében arra jutott, hogy a nekik beadott gyógyszerek hozzájárultak a halálukhoz.

Az intézmény vezetőjét, Jane Bartont 2010-ben egy orvosszakmai vizsgálat súlyos szakmai visszaélés miatt bűnösnek mondta ki, de kellő bizonyíték hiányában vádat nem emeltek ellene. Barton nem sokkal később nyugdíjba vonult.

Végül 2013-ban állapította meg egy halottkémi vizsgálat egy betegről, hogy a gyógyszerezése hozzájárult a halálához, majd 90 haláleset ügyében az egészségügyi miniszter is vizsgálatot indított. Ezután egy tavaly nyáron közzétett jelentés jutott arra, hogy 456 beteg esetében lehet szó arról, hogy a nekik adott fájdalomcsillapítók miatt haltak meg.

(Képünk illusztráció)

Forrás: hvg.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Nálunk még gyogyszer és orvos hiany miatt halnak meg a betegek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
Lám, mennyivel jobb, ha van pénz bőven az egészségügyben? A gyógyszerkassz
Yoda69
Nálunk még gyogyszer és orvos hiany miatt halnak meg a betegek.
Dr plágium
Nem mészárlás volt, hanem gyógyszer mérgezés vagy túladagolás. Az viszont igaz, hogy a végeredmény azonos.
csipetke
Akkor ott még jobb a helyzet,mint nálunk,mert itt kásler bevallása szerint egy év alatt 24 ezer ember halt meg a lepusztított egészségügy miatt.Állandóan rinyál a kormány,hogy gyereket,gyereket,sokat,még többet,de az embereket szó szerint elteszik láb alól a kórházakban.
KisGenyo2
Ugye ugye, a világ összes pénze sem lenne elég, hogy "jól" működjön az egészségügy!
Mert így vagy úgy de meghalnak azok a mocsok betegek. Hát semmi se jó nekik! Nem kellett volna fájdalomcsillapító, hogy legalább ordítva-szenvedve haljanak meg?
Baromság...
Borsodi
Nálunk ezt másképpen oldják meg de jobb eredménnyel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.