Mateusz Morawiecki az EU-csatlakozás 15. évfordulójára hívta Varsóba kollégáit.

Varsóba utazik szerdán Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott országok, valamint az azóta belépett Románia, Bulgária és Horvátország csúcstalálkozójára – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár kedd este.

Orbán Varsóban ünnepli a május elsejét

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia, Szlovénia, Málta, Lettország, Litvánia, Észtország és Ciprus EU-csatlakozásának 15. évfordulójára hívta Varsóba kollégáit.

Az Együtt Európáért címmel a varsói királyi várban megrendezett ünnepi munkaülésen az uniós tagságból származó tapasztalatok és eredmények összegzése a téma, kötetlen beszélgetés formájában.

Az ezt követő munkaebéd pedig az EU prioritásaival foglalkozik az új intézményi ciklusban – közölte a sajtófőnök.

Cikk- és címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@nevemnick: Azon apropóból, hogy a 15 éve csatlakozott országok, meg a későbbiek Varsóban ünneplik a csatlakozást. Az egész érdekessége, hogy a lengyelek hatalmas nagy, a kormányzattól független, ünneplést tartanak. Orrba-szájba arról beszélnek, mennyire megérte csatlakozni az unióhoz és milyen jó az Unió. Hát nem érdekes?
kereső
Magyarország hogyan ünnepli az uniós csatlakozás 15. évfordulóját? Milyen nagyszabású ünnepséget szervezett a pártállam? Semmilyet? Na ezért ünnepeli Május 1-ét orbán Varsóban- és nem itthon az uniós csatlakozást.Orbánnak ezzel is hiúsági problémái vannak- nem ő irta alá a csatlakozási okiratot- valószinűleg ezért maradt távol anno a parlamenti ratifikációs szavazásról is, áderrel együtt. Akkor most ne csodálkozzunk, hogy minden szinten támadja az uniót-és intézményeit, mert azok nem az ő szája ize szerint valók- ezért kell "új Európa"- ahol ő diktálhat(na).
lusta
Hiába a hirtelen összeburulás, de az igen sokatmondó, amiről a magyar sajtóban nem írnak, Juncker a visegrádi országok egy-egy lapjának adott interjút és a Rzepának többek között a lengyel kilépésrőlis szó esett, amikor megjegyezte, hogy ilyesmiről szó sincs és a jövőben sem lesz. Már csak azért sem, mert a lengyel miniszterelnökkel, Morawieckiwel nagyon jól összebarátkozott. A mi kis Soros-bérenc felcsúti kis tolvaj zsebcézárunk nagyon magányos ebben az uniós csapatban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.