Egyelőre nincs arra utaló bizonyíték, hogy a megfigyelés törvénytelen lett volna.

Donald Trump elnökjelöltet bírói felhatalmazás alapján figyelték meg a 2016-os amerikai választások idején, de nincs arra bizonyíték, hogy ezt törvényellenesen tették volna – jelentette ki Christopher Wray, a FBI elenlegi igazgatója egy szenátusi albizottsági meghallgatáson kedden.

Wray nem részletezte a Trump kampánycsapatát érintő 2016-os nyomozást a hivatalnál. Arra hivatkozott, hogy az igazságügyi minisztérium illetékesei jelenleg megpróbálják feltárni:

az oroszokkal való esetleges összejátszásról szóló vizsgálatot milyen dokumentumok alapján rendelték el, és hogy honnan, kitől, kinek a megrendelésére születtek meg ezek a dokumentumok.

A vizsgálatot William Barr igazságügyi miniszter rendelte el, eredményeit várhatóan május végén, június elején hozzák nyilvánosságra.

Kémkedtek Trump után a választásokkor

Jeanne Shaheen demokrata párti szenátor kérdésére, hogy „kémkedésnek” minősíthető-e, ha az FBI terrorizmussal vagy köztörvényes bűnökkel gyanúsítható emberek után nyomoz, Wray azt felelte: ő nem használná ezt a kifejezést.

A baloldali politikus ezzel Barr múlt heti szenátusi meghallgatására célzott, amelyben

a tárcavezető a „kémkedés” kifejezést használta annak leírására, hogy a 2016-os kampány idején Donald Trumpot és munkatársait az FBI megfigyelte és lehallgatta.

Wray hangsúlyozta, hogy személy szerint neki nincs arra utaló bizonyítéka, hogy a megfigyelés törvénytelen lett volna. A 2016-os elnökválasztási kampány idején az FBI igazgatója James Comey volt, akit 2017 májusában Donald Trump menesztett.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
Miért azt gondolja bárki, hogy eg yilyen tökkelütöttet hagynak szabadon garázdálkodni. Amúgy meg ez sima nemzetbiztonsági protokoll szerintem minden ország miniszterelnökénél..Nem őt figyelik meg, hanem a vele történteket...
3dwhite
@SystemError: Undoritó, nem is tudom, hogy bírták.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.