De most visszatér Britanniába.

A Telegraph cikke nyomán arról számolt be a 444, hogy hamarosan meglett a Stonehenge egy elveszettnek gondolt darabja, amely több évtizedig az amerikai Egyesült Államokban volt. 

Robert Phillips ugyanis a Van Moppes gyémántvágó cég alkalmazottjaként vett részt a Stonehenge 1958-as helyreállításában, mikor három, korábban ledőlt kőelemét rakták vissza az eredeti helyére úgy, hogy a kőtömbök alját megfúrták, és a furatba vasrudat tettek.

Amerikát is megjárta a Stonehenge egy darabja

Fotó: pixabay.com CCO

Az egyik furatból kihajtott kőanyag (egy 108 centi hosszú és 3 centis átmérőjű kőhengerről van szó) Phillipsnél maradt, aki ezután családjávalk az Egyesült Államokba költözött. Ott az elmúét évtizedek alatt a kőhenger New York, Illionois és Kalifornia államokat is megjárta, ám a most 90 éves Phillips úgy döntött, hogy ideje hazatérnie a Stonehenge "elveszett" darabjának.

A férfi a kőhengert át is adta az angliai örökségekkel foglalkozó English Heritage-nak. A szakemberek azért is örülnek ennek a kőhengernek, mert ennek segítségével pontosan meg lehet határozni a Stonehenge köveinek származási helyét, ebből kiindulva pedig azt, hogy hogyan is szállíthatták onnan a mostani helyére a köveket évezredekkel ezelőtt az emberek.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
..pontosabban ellopta de mivel nem merte nyilvánosságra hozni ezért visszavitte...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.