Belpolitikai népszavazásnak nevezte Matteo Salvini, az olasz kormánypárt, a Liga vezetője az európai parlamenti választást, hangsúlyozva, hogy az olaszoknak élet és halál, múlt és jövő, a szabad Európa és egy iszlamista állam között kell választaniuk május 26-án.

Kiderült: nem is az EP-képviselők megválasztásáról szól a májusi szavazás

Salvini pártja európai választási kampányában, a 24 ezres Fossano egyik terén leszögezte, hogy a Liga számára a választás referendum lesz politikája megerősítéséről.

Az EP-választás előtt utoljára közölt felmérések szerint a Liga a legnépszerűbb párt Olaszországban, 30-33 százalék közötti támogatottsággal. Maga mögé szorította a Luigi Di Maio vezette Öt Csillag Mozgalmat (M5S), amelynek támogatottsága valamivel 25 százalék alatt van.

Luigi Di Maio úgy reagált, az M5S nem versenyre hívja, hanem képviselni akarja az olaszokat.

A Corriere della Sera, a legnagyobb példányszámú olasz napilap hétfői elemzése szerint igazi "leszámolás" folyik a Liga és az M5S között.

Az M5S stratégiája, hogy minél inkább jobbra tolja a Liga politikáját, vagy legalábbis így tüntesse fel Matteo Salvini kijelentéseit, "arról próbálva meggyőzni az olaszokat, hogy az M5S az egyedüli, amely képes gátat szabni a nacionalista és szuverenista erőknek, amelyek fel akarják borítani Európát" – írta.

A lap megjegyzi, hogy Matteo Salvini kevéssé hisz a két kormánypárt közötti feszültséget növelő felméréseknek, amelyek véleménye szerint az olasz politikát igyekeznek destabilizálni.

Forrás: MTI

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SystemError
@Shikari: Magyarság alatt 1,5 millió olyan emberről beszélsz, akinek belefér az erkölcsébe a lopás, hazudozás, megvezetés és elesettek kirekesztése. Szerintem nincsis 1,5 millió már csak összekotorva az ukrán kőmüves megcsinálom a tutit és eladom lelkem faszokkal.., mint te is lehetsz. Hol vett a fidesz, románia, ukrajna, szlovákia? :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Matteo Salvini olyan mintha Mussolini követője lenne!!!
SystemError
@Shikari: Hát erre kaptál egy like-ot...mesemondó Mikike..Más sci-fi-t is csináltok a borítékolható pofára esés miatt...Vagy simán bemondjátok a szarmédéiába, hogy igazából nincs is Európa...innentől nincs mit tájékoztatni a bukóról. Ki lesz az aki majd bemondja Döbrögi bukóját, csak fogtok valami hazudni akkor is...valami szerencsétlen lesz, aki csak félig olyan elvtelen szar, mint ti..
SystemError
@Shikari: Durván fideszesre gyógyszerezted magad. Együtt mész majd a gazdival Svájcba is műmagyarkodni a zárt osztályra..:)
SystemError
@Shikari: A sok smile-tól biztos igazad. tegyél ki mégtöbbet, hogy még közönségesebb legyél, akkor lesz igazán jó fideszes! :)
SystemError
@Shikari: Megint csere volt a nick mögöt vagy be vagy gyógyszerezve. Sokkal nácibb szoktál lenni vagy azért már harapdálod az asztal sarkát..? Kubi tartott eligazítást kőművesekből átképzett csúcs bérkommentelő vezetőknek etikáról mi? :)
SystemError
@Shikari: Magyarság alatt 1,5 millió olyan emberről beszélsz, akinek belefér az erkölcsébe a lopás, hazudozás, megvezetés és elesettek kirekesztése. Szerintem nincsis 1,5 millió már csak összekotorva az ukrán kőmüves megcsinálom a tutit és eladom lelkem faszokkal.., mint te is lehetsz. Hol vett a fidesz, románia, ukrajna, szlovákia? :)
Aki Én
@Shikari: Az a szomorú hírem, hogy a fidesz győzelme nem segít az elmeállapotodon.
Az meg majd kiderül, hogy Moszkva mennyire tudja megtámogatni orbánt a híresen felkészült hackereivel :)
Bármi lehetséges. Rezsimekben gyakori a ,,példátlan" siker. ...egy ideig, aztán csúnya vége szokott lenni.
Aki Én
@Shikari: A ,,pár hasonszőrű" jelenleg nagyobb csoportot alkot, mint az orbánisták. Tudod, orbánnak sosem volt valódi többségi támogatottsága. Ha lenne, nem tartanának titeket sem.
De hát a rezsimek már csak ilyenek.
Huhu...húúúúúú...
Aki Én
@Shikari: Rossz a matek. Van 8 millió ember, aki nem szavazott a tolvaj rezsimre. És akkor nem számoltuk a már nyilvánvaló csalásokat :)
Nyugi van, még meg kell élned a bukást.
kereső
Az olaszoknál is már az a nóta járja, hogy " jajj mind meghalunk, ha nem salvini győz"? Ez is olyan bolond ,mont a mi miniducenk.
RonaGyuri
Orbán őslakós??? Legfeljebb a Graz-i diliházban! =))
Borsodi
@kereső: Orbán barátja ez nem vitás,csak rá kell nézni.
Aki Én
@Shikari: A lábukkal a családtagok szavaztak, fel is álltak rá rendesen. Az elvándorolt közel egymillió is a lábával szavazott.
silber13
@Shikari: tegnap 09:08-ra Mondták már mekkora hülye vagy Durbincs- Shikari?:-)))))
Aki Én
@Shikari: ...majd ugyanezt orbán elvtárs sem intézte el, hanem átadta a magyar dolgozót a kizsákmányolásnak, törvényt alkotott a dolgozók hátrányára, kizsákmányolására.
Egyébként kérdezd a kivándoroltakat, ők elmondják, hogy orbán politikája és a közhangulat az, amiből elegük lett.
Ezt orbán tudja a legjobban, nem véletlen gátolja a kivándoroltak szavazati lehetőségeit.
Nessy
Már csak azt nem értem, mi köze az unióhoz, a sok ezer unión kívűli fidesz levél szavazónak! Tudom, hogy van az a pénz! Hiszen nekik semmi hátrányuk nem lesz, csak előnyük származik az egész vircsaftból!
Viszont a kint dolgozók lehetőleg ne tudjanak szavazni, ergo őket nem illeti meg a levél szavazás joga! Pocsék egy szintársulat pártunk és kormányunk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.