Orbán Viktor miniszterelnök jó munkát végez Magyarország biztonságának megőrzésében – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök hétfőn a washingtoni Fehér Házban, ahol a magyar kormányfőt fogadta munkalátogatáson.

Trump úgy fogalmazott, hogy 

a magyar miniszterelnök hozzá hasonlóan ellentmondásos személyiség, de ez szerinte nem baj.

Hozzátette:

a magyar miniszterelnököt egész Európában tisztelik.

Kiemelte, azt is, hogy Magyarország büszke és jó tagja a NATO-nak.

Méltatta Trump azokat az erőfeszítéseket is, amelyeket a magyar kormány tesz az illegális migráció ellen.

Leszögezte, hogy ez a jelenség Európában óriási problémát okoz, és az egyes országok különbözőképpen igyekeznek megbirkózni vele.

A magyar kormányfő szigorú ember, de nagy tisztelet övezi

- hangoztatta.

Mint mondta, megismerkedtek Orbánnal, NATO-ügyekről beszéltek és kereskedelemről fognak tárgyalni.

Trump: "a magyar miniszterelnököt egész Európában tisztelik" – videón az Orbán-Trump sajtótájékoztató

Donald Trump amerikai elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a washingtoni Fehér Házban 2019. május 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor a sajtó előtt tett nyilatkozatában megköszönte az amerikai elnöknek a meghívást.

Látogatásának fő céljaként az Egyesült Államok és Magyarország közti stratégiai szövetség kiterjesztését emelte ki.

Hangsúlyozta,

hogy a két ország számos fontos területen hasonló erőfeszítéseket tesz, és a közös témák közül kiemelte az illegális bevándorlást, a terrorizmus elleni harcot és a keresztény közösségek védelme érdekében tett lépéseket.

Orbán Viktor közölte:

boldog, hogy újra a Fehér Házban lehet, újra fiatalnak érzi magát, hiszen húsz éve járt ott először.

Várakozással tekint a találkozó elé, a cél, hogy erősítsék a stratégiai szövetséget és globális politikai kérdéseket beszéljenek meg.

A demokratikus reformokat érintő kérdésre válaszolva a magyar miniszterelnök hangoztatta, hogy a kormány a 2011-ben kidolgozott új alkotmány alapján dolgozik.

Emlékeztetett arra, hogy a nép több alkalommal ezt a kormányt választott meg, és kijelentette, örömmel tesznek eleget ennek a feladatnak.

A találkozó jóval hosszabb ideid tartott, mint terezték, és egy szűk körű megbeszéléssel kezdődött, amelyen Donald Trump és Orbán Viktor mellett részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és John Bolton, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója.

A szűk körű megbeszélést plenáris tanácskozás követte.

A találkozó előtt Orbán Viktor beírt a Fehér Ház emlékkönyvébe.

Trump: "a magyar miniszterelnököt egész Európában tisztelik" – videón az Orbán-Trump sajtótájékoztató

Orbán Viktor miniszterelnök, Donald Trump amerikai elnök vendége találkozójukon beír a vendégkönyvbe a washingtoni Fehér Ház Roosevelt-termében 2019. május 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Donald Trump amerikai elnök a tájékoztatón Iránról szólva azt mondta: Irán nagy hibát követne el, ha megpróbálna fellépni az Egyesült Államok ellen, miután Washington repülőgép-anyahajót és harci gépeket küldött a térségbe. Arra figyelmeztette Iránt: "ha csinálnak valamit, nagyon megszenvedik majd". Arra az újságírói kérdésre, amely konkrétumokat tudakolt, az elnök csak annyit válaszolt: az érintettek "tudják, hogy mire gondolok". Mindazonáltal azt hangoztatta, hogy az amerikai kormány egyelőre várakozó állásponton van.

A sajtótájékoztatót az Index foglalta össze egy hosszabb videóban:

A Fidesz a találkozó után máris plakátokat készített a közösségi médiában Trump Orbán Viktort méltató mondataival:

Forrás: MTI, 24.hu

Videó: Index

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A tervezett 45 percből lett 40 perc, hát igen ez a fütyisz számára ,,HOSSZABBRA NYÚLT A TERVEZETNÉL,, na ÍGY KELL ETETNI A BARIKAT !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Eladott Ország: a "vizesnyolcas" egy parádés szó! El is felejtettem már az Adam Sandlert!
Igaz,hogy ő egy szeretetreméltó kedves srácot játszott a kannájával!
bence
Megpusztult volna ha nem hívják meg ! Nem számít , hogy a fél ország éhen döglik , egy a lényeg ! Megmutatni , hogy vagyok valaki , mert meghívtak ! S mind ezt azért , hogy a két hülye agyon dicsérgesse egymást ! Az meg csak hab a tortán , hogy volt mersze elfogadni a maghívást azok után amit a CEU - val művelt !
tulipan
@bence: Nemhogy "mersze" volt! A fgyvervevásárlása üygügyével, megvette a meghívást! Az USA pedig modernizálni akar és szabadulna az elavult készletétől!!!
evacica
Egyik kutya másik eb! Igazán az lenne jó, ha mindegyik eltűnne a politikából! Beteg emberek egyik ezét másik azért, de egy biztos ártanak az emberek megbékélésének és csak a sz,,,,,,t kavarják!
verőce21
"Orbán Viktor sok jó dolgot tett a bevándorlás tekintetében.
Ha megnézzük Európa problémáit, amelyek számosak, láthatjuk, hogy ezek a problémák azért vannak, mert Európa másképp tette ezt, mint a miniszterelnök úr mondta." - ebből kiderül, hogy Ő, Orbánt már szinte Európa vezetőjének tekinti.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.