123 éves korában elhunyt a világ legidősebb embere. Appaz Iljev a halála előtt a hosszú élet titkát is megosztotta.

Halála előtt még elmondta a hosszú élet titkát a világ legöregebb embere

Elhunyt Appaz Iljev, aki a világ legidősebb emberének vallotta magát. Az orosz nyugdíjas az Ingus Köztársaságban élt, amely Oroszország autonóm köztársasága, egyben az ország egyik legszegényebb régiója. A férfi – állítása szerint – 1896 márciusában született, az utolsó orosz cár, II. Miklós uralkodása alatt, de mivel a születését igazoló iratai elvesztek, ezt nem lehet bizonyítani. A Daily Mail információi szerint Appaz Iljev már hétévesen pásztorként dolgozott, majd 1917 és 1922 között harcolt az oroszországi polgárháborúban. Negyvenöt éves korában túl öregnek találták ahhoz, hogy a II. Világháborúban is harcoljon, ezért traktorvezetőnek állt. Élete során nyolc gyermeke, harmincöt unokája, harmincnégy dédunokája és számos ükunokája született.

Iljev a hosszú élet titkát a tizenegy órás alvásban látta: minden este hét óra körül tért nyugovóra, majd másnap reggel hat órakor már az állatokat terelte. Kizárólag tejet és forrásvizet ivott, zöldségből csak azt ette meg, ami a saját kertjében termett. Az orvosokat és a gyógyszereket általában kerülte, de 121 évesen szürke hályog miatt megműtötték a szemét.

(Képünk illusztráció)

Forrás: Blikk

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ami a hosszú élet titkát illeti,
a 102éves Alexet kérdezik ő mondja, hogy mértéklettesség mindenbe, nem iszik, nem duhányzik és a nőkkel is csak mértékkel. Nem úgy mint a Paul a bátyám, aki most is kocsmában vedeli a sört, szivraozik és a nőket fogdossa! =))
RonaGyuri
ami a hosszú élet titkát illeti,
a 102éves Alexet kérdezik ő mondja, hogy mértéklettesség mindenbe, nem iszik, nem duhányzik és a nőkkel is csak mértékkel. Nem úgy mint a Paul a bátyám, aki most is kocsmában vedeli a sört, szivraozik és a nőket fogdossa! =))
papa.49
Nincs bizonyíték, UBORKASZEZON ))))))))))))))))
black mirror
Az egyik sokáig élő aszonta, hogy ő naponta három tojást evett meg, míg a másik azt, hogy ő minden nap egy fej hagymát.
Ez alapján arra jutottam, ha minden nap megeszek egy fej hagymából és három tojásból rántottát, akkor kétszer olyan sokáig élek (az egyszer olyan sokáig élőkhöz képest). De lehet, hogy tévedek.

Az idő relatív:

„Képzeljünk el egy ikerpárt. Tegyük fel, hogy az egyik testvér egy hegytetőn él, míg a másik a tengerszinten. Az előbbi gyorsabban fog öregedni, mint a testvére (mert a hegytetőn valamivel gyengébb, a hegy lábánál pedig kissé erősebb a gravitációs tér, és az erősebb térben lassabban múlik az idő). Ezért amikor újra találkoznak, már nem lesznek egyidősek. Ebben az esetben persze a koruk közötti különbség nagyon kicsi lesz, ám ez nagyobb lenne abban az esetben, ha az egyik testvér hosszú űrutazásra indulna egy, a fényéhez közeli sebességgel száguldó űrhajóval.” /S.H./
black mirror
Viszont a képen a pátriárkáktól hányingerem van (még jó, hogy nem reggeliztem eddig.. de aszem már nem is fogok)

De legalább már nem kell elképzelnem (nem mintha eddig megpróbáltam volna bármikor is), hogy mi lenne abból, ha a télapó egy állólámpával közösülne.
Minden rosszban van valami jó.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.