Meghalt egy két és fél éves guatemalai kisgyermek, akit az amerikai–mexikói határon fogtak el – írta a Washington Post. A kisfiú egy El Pasó-i kórházban vesztette életét, többhetes ápolás után.

Meghalt a kisgyerek, akit az amerikai hátrőrök kaptak el – ő a negyedik gyermek-áldozat

A meg nem nevezett gyerek anyjával együtt érkezett a határhoz, április 3-án vették őket őrizetbe. Az asszony három nap múlva jelezte, hogy a kicsit beteg, a fiút másnap szállították át az El Pasó-i gyerekkórházba, ahol életét vesztette. A halál pontos oka még nem ismert, de a Washington Post információi szerint tüdőgyulladásról lehet szó.

December óta ő a negyedik menekült gyerek, aki meghalt az amerikai–mexikói határszakaszon. Mindannyian Guatemalából menekültek, ahol a szárazság és a szegénység miatt százezrek vannak reménytelen helyzetben. Április egyébként rekordhónap volt, majdnem 100 ezren nyújtottak be menedékkérelmet az Egyesült Államok déli határán.

Tavaly év végén két gyerek halála miatt a kormányzat kiterjesztette a határra érkező kiskorúaknak nyújtott segítséget. Kötelezővé tették például számukra az egészségügyi szűrővizsgálatot, és több orvosi csapatot is a helyszínre küldtek, hogy triázsrendszerben állapítsák meg, ki van a legrosszabb egészségi állapotban. Erre azért is van szükség, mert gyakran egyszerre háromszázan is érkeznek ugyanarra a határátkelőre.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Foxley
@Tavryni őrnagy: ..kapjon szívrohamot.
tudode
Ilyen az, amikor kibontakozik az EMBERBŐL az ÁLLAT!
.
Valójában MENEKÜLTEK ELLENI hadviselés folyik PENGÉS DRÓTTAL, ŐRKUTYÁKKAL, okos kerítéssel
.
Az emberiség SZÉGYENE volt, amikor a világ minden ORGÁNUMA lehozta a halott szír kisfiút, akit kimosott a tenger a partra.
..
---- Érdekel még valakit a vízbe fulladt szíriai kisfiú?
.
444.hu/2018/10/21/erdekel-meg-valakit-a-vizbe-fulladt-sziriai-kisfiu#
.
Vannak emlékeim a II. vh-ból, amikor repülőgépről ROBBANÓ JÁTÉKOKAT dobáltak le, támadva a legfájóbbat a gyermekeket!
.
És a MENEKÜLTEK NYOMORÁN mégy .. g y ő z n i .. is lehet, ELFOGLALVA EGY ORSZÁGOT!
Peller Anikó
@tudode: téged érdekel az etióp kisgyerek aki éhendöglik? Másik száz? A többi ezer?

A többi ezer millió nyomorult? A többi 2000?

Nem veheted a szárnyad alá a világ összes szerencsétlenét. Ez a világ jön. Milliárdok indulnának útnak, mert nekik szar.

A Föld túlnépesedett. Képes vagy ezt a két szavas mondatot megérteni?
tudode
@Peller Anikó: .
Tudatában vagyok annak, hogy a VILÁG FÁJDALMÁT nem lehet magunkra venni, de mivel TÖBB MINT FÉL ÉVSZÁZADA végzek önként vállalt társadalmi munkát a KISZOLGÁLTATOTT bennszülöttek érdekében, megengedhetem magamnak, hogy megrendüljek, ma már EGYRE KEVESEBB sikerrel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.