Szijjártó Péter szerint a keresztény értékekről, a keresztény közösségek védelméről gyakorlatilag "csak eget rengető bátorsággal" lehet beszélni.

Az új fejezetükhöz érkező magyar-amerikai kapcsolatoknak stabil lelki alapot ad a keresztény közösségek védelméről szóló politika és a ragaszkodás a keresztény értékek megőrzéséhez

- jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Washingtonban, az amerikai fővárosban folytatott tárgyalásairól a közmédiának nyilatkozva.

Elmondta: ennek jegyében az Eximbank és a Világbank-csoport megállapodott abban, hogy olyan országokban finanszíroznak technológiai, infrastrukturális beruházásokat, amelyek nehéz helyzetben vannak, és ennélfogva a migrációs folyamatok forrásai.

Az általuk finanszírozott beruházások révén a migrációs nyomás csökkenthető lesz

- hangoztatta Szijjártó Péter.

Bejelentette azt is:

megállapodás született a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az egyik legjelentősebb washingtoni katolikus egyetem, a Marymount között arról, hogy az utóbbiban magyar nyelvi, illetve Magyarországról szóló képzéseket fognak indítani.

A két egyetem együttműködése is a keresztény értékek megőrzéséről és a keresztény közösségek védelméről szól – tette hozzá Szijjártó Péter.

Kiemelte, hogy a két ország vezetői is teljesen hasonlóan közelítenek a világpolitika jelentős dilemmáihoz, a keresztény értékek megőrzésének a keresztény közösségek védelmének vonatkozásában pedig "abszolút azonos a megközelítésük".

Ennek jegyében pénteken megerősítették a legnagyobb amerikai kormányzati segélyszervezet (USAID) és a magyar kormány együttműködését abban, hogy a Közel-Keleten a keresztény közösségek támogatása során közösen, egymás hatékonyságát növelve járnak el.

A nap folyamán tartott találkozót Washingtonban az egyik vezető amerikai konzervatív republikánus politikai közösség, a Nemzetpolitikai Tanács, ahová egyetlen külföldi miniszterként Szijjártó Pétert hívták meg.

Felszólalásáról Szijjártó Péter elmondta:

ahogy az európai politikában, úgy a globális színtéren is egyre nagyobb mértékben jelenik meg a képmutatás, és ennek egyik eleme az, hogy "a kereszténységről, a keresztény értékekről, a keresztény közösségek védelméről gyakorlatilag csak eget rengető bátorsággal lehet beszélni, holott alapvető lenne, hogy a keresztény történelemre visszatekintő országok teljes természetességgel beszéljenek róla".

A kereszténység a legüldözöttebb vallássá vált a világon, a vallása miatt üldözött minden öt emberből négy keresztény – fejtette ki Szijjártó Péter.

Nem szabad engedni, hogy a nemzetközi közéletben a keresztények elleni megkülönböztetést a diszkrimináció utolsó elfogadott formájaként tartsák nyilván, és világossá kell tenni, hogy a keresztény közösségeket is éppen úgy megilleti a nemzetközi védelem, mint ahogy más közösségeket – tette hozzá.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Elnézem a templomból miséről kijövő embereket. Csupa öreg korú. Pedig ott nem üldöznek senkit. Úgy gondolom az idősebb korosztály kihalásával magától fog gyengülni a kereszténység.
justhpeter
@csak úgy...: A fideszesek eredetileg a KISZ emlőin felnőtt ateista liberálisok voltak, csak azután kezdett el forogni a köpönyeg. Ezek szerint Neked is hosszú utat kell bejárnod míg elnyered az üdvösséget.
Eladott Ország
@justhpeter: Sajnos a Grazi állandó belépőt is az adófizető állampolgárok fizetik meg!
olkt.hu/wp-content/uploads/2018/11/img_0637.jpg
Ha valaki még mindig nem tudja, hogy mire megy el az a rengeteg pénz a miniszterelnök közelében, akkor érdemes belegondolni, hogy mennyibe kerülhet az ideggyógyászati magánellátás egy hónapban vagy egy évben, ha egyetlen alkalomért 2 millió forintot kérnek el.
kereső
A kinai népköztársaság,és a török erdogan által?Az lehet- ott ,és azok üldözik a keresztény vallásúakat. Nem értem, hogy akkor mégis miért ők a legnagyobb barátai orbánnak.
human
Az ilyen business keresztények, mint ti sem tesztek túl jót a kereszténységnek. Az emberek természetesen elfordulnak az egyháztól, ha álságosnak látják. Például már ott tartunk, hogy Szeged-Csanád egyházmegye püspöke is már stadiont épít 13 milliárdból.
kokopelli
@csak úgy...: igenis!Képzeld el,hogy a Zorbán kedvenc keresztény bajor kormányát a
Seehofer-rel az élen,és a tesóikat a CDU-ban,hogy üldözik!Már rendelkezésükre bocsáj-
tottam a pincéimet a földalatti mozgalmukhoz! Remélem nem haraxol ! Kül. "mea culpa"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.