Lapértesülések szerint Donald Trump amerikai elnök havonta 500 illegális migránst tervez áttelepíteni a mexikói határról Florida demokrata párti politikusok által irányított városaiba, ahol addig maradnának, amíg menedékkérelmükről nem döntenek.

Trump bekeményít: havonta 500 migránst akar áttelepíteni Florida demokrata irányítású városaiba

Közép-amerikai migránsok kapaszkodnak fel az Egyesült Államokba tartó tehervonatok egyikére a Chiapas mexikói állambeli Arriaga településen 2019. április 25-én. Donald Trump amerikai elnök a napokban közölte, hogy húszezer fős migránskaraván közeledik délről az amerikai határhoz, ezért még több katonát vezényel a mexikói határra. Fotó: MTI/EPA/EFE/Carlos Lopez

Pénteken több floridai demokrata párti polgármester adott ki közleményt, amelyben értetlenségének adott hangot. Mark Bogen, Broward megye vezetője "humanitárius válságot" vélt előre látni. A demokrata párti politikus közölte, hogy ő és a szomszédos Palm Beach megye vezetője értesítést kapott a szövetségi kormányzattól.

Tudatták velük, hogy pár napon belül megkezdik a heti 100-100 migráns átszállítását repülővel.

Bogen hangsúlyozta:

nem állnak rendelkezésre menedékhelyek, sátrak, épületek a migránsok fogadására, nincs személyzet, aki vigyázzon rájuk, és nincs pénz az élelmezésükre sem.

A szövetségi kormány nem finanszírozza az ideiglenes letelepítést – közölte a demokrata párti politikus.

Ha az elnök nem biztosít nekünk pénzügyi segítséget a migránsok elszállásolásához és élelmezéséhez, akkor egyszerűen hajléktalantáborokká változnak egyes településeink

- fogalmazott Bogen. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a migránsok nagyarányú beáramlása rendkívüli mértékben megterheli a megye szociális szolgáltatóit. A megyei vezető vállalkozókhoz és nonprofit szervezetekhez fordult anyagi segítségért.

Palm Beach megye seriffje sajtótájékoztatón számolt be arról: a miami központból értesítették, hogy a texasi El Paso határvidékéről mintegy 1000 migránst szállítanak Browardba és Palm Beachbe.

Ez közbiztonsági kérdéseket is felvet. Valamint azt, hogy milyen egészségi állapotban vannak ezek az emberek

- fogalmazta meg aggodalmait a seriff.

Palm Beach polgármestere, Mack Bernard bejelentette: az állam republikánus kormányzójához, Ron DeSantishoz fog fordulni segítségért.

Ha túl sok embert hoznak ide, szükségállapotot is kihirdethetünk

- hangsúlyozta Bernard.

Florida több demokrata párti helyi törvényhozója is nyilvánosan hangot adott ellenérzéseinek.

Nevetséges ez az otromba politika, hogy leginkább demokrata párti megyékbe küldik a migránsokat

- fogalmazott Gary Farmer szenátor.

Evan Jenne képviselő Donald Trump elnökre utalva leszögezte: "Hosszú ideje fenyegetőzött már ezzel, és biztos vagyok benne, hogy a szavazói azt gondolják, ez jó ötlet. De azért mi mindent meg fogunk tenni a migránsok megsegítéséért."

Marco Rubio floridai republikánus szenátor, Donald Trump egyik híve Twitteren fejezte ki aggodalmát.

"A törvénytelenül érkezők felborítják az egész rendszert" – írta.

Rick Scott, Florida korábbi republikánus kormányzója, aki jelenleg a szövetségi szenátus tagja, a demokratákat okolta a fejleményekért, mert – mint fogalmazott – "visszautasítják a szövetségi migrációs politika megjavítását".

A szövetségi hatóságok egyébként már megkezdték a mexikói határon tolongó migránsok átszállítását az Egyesült Államok belsőbb vidékeire. Repülővel és buszokkal viszik az embereket.

Pénteken megérkeztek az első migránscsoportok Coloradóba, abba a tagállamba, amelynek kormányzója, Jared Polis szintén demokrata párti.

Donald Trump korábban többször is kifejtette: mivel a demokrata politikusok szerinte nem segítenek a bevándorlási politika átalakításában, a határon várakozó illegális migránsokat az úgynevezett menedékvárosokban telepíti le mindaddig, amíg kérelmüket el nem bírálják.

A menedékvárosok – amelyeket szinte kizárólag demokrata párti politikusok irányítanak – eddig az illegális bevándorlók feltétel nélküli és azonnali befogadását támogatták, és nem voltak hajlandóak együttműködni a szövetségi hatóságokkal a letartóztatásuk érdekében.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Amerika panaszkodik?...nocsak...nocsak...
Jozefina
Majd mennek trampli nyaralójába meg a golf pályára!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.