A radikális jobboldali erők milánói kampányzáró megmozdulásával kapcsolatban Merkel kiemelte, hogy a nacionalista gondolkodásmód a múltban számos tragédiához vezetett.

A nacionalizmusról, mint az Európai Unió ellenségről beszélt Angela Merkel német kancellár és Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) választási csúcsjelöltje Zágrábban, a kormányzó jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) EP-választási gyűlésén.

Értéket jelent az, hogy büszkék vagyunk a hazánkra, a hazaszeretet és az EU nem zárja ki egymást. A nacionalizmus ellenség, amely el akarja pusztítani Európát, és ezt világosan ki kell mondanunk

– hangsúlyozta Angela Merkel, a horvát főváros egyik sportcsarnokában, közel hatezer HDZ-tag előtt tartott beszédében.

Manfred Weber kiemelte:

mindannyian szeretjük a hazánkat és hazafiak vagyunk, de hiszünk az európai szövetségben is.

Felszólított, hogy szembe kell szállni a nacionalistákkal, akik – mint mondta – nem lesznek részei az ő többségének az Európai Parlamentben.

A radikális jobboldali erők milánói kampányzáró megmozdulásával kapcsolatban kiemelte, hogy a nacionalista gondolkodásmód a múltban számos tragédiához vezetett, ami ellen harcolni kell.

Merkel: a hazaszeretet és az EU nem zárja ki egymást

A csúcsjelölt szerint az EU nem csak gazdasági szövetség, hanem az értékek uniója is. Európa közös alapja a kereszténység – hangsúlyozta.

A migrációval kapcsolatban úgy fogalmazott: az államoknak joguk van eldönteni, kik léphetik át határaikat, nem az embercsempészek döntenek erről. Hozzátette mindazonáltal, hogy segíteni kell azoknak, akik valóban segítségre szorulnak. Itt az Afrikai Marshall-terv létrehozását említette.

Az európai parlamenti választások kampányban Zágráb volt a második olyan állomás Athén után, ahol Weber részt vett választási gyűlésen.

Angela Merkel nyolc év után látogatott el ismét Horvátországban, ahol Weber csúcsjelöltsége mellett a horvát jobboldali pártot is támogatásáról biztosította.

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa a szombat esti kampányprogram előtt külön találkozott Andrej Plenkovic horvát kormányfővel, akivel tárgyalásokat folytatott a két ország gazdasági együttműködéséről, az Európai Unió Tanácsának soros elnökségéről, amelyet 2020. január 1-jétől Horvátország lát el, és amelyet az év második felében Németország vesz majd át, továbbá Horvátország euró- és schengeni övezethez való csatlakozásáról.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
görbetükör
@durbincs: a te faterodé meg honnan is származik?
Eladott Ország
@FLETÓ: Mao amatőr volt Orbánhoz képest, csak a saját népének adott iránymutatást. Ám Orbán Salvininek, Strachénak, fél Európának mutatott irányt, miként tudnak belső bajaiktól megszabadulni, miként tudnak figyelmet terelni: külső ellenségeket kell keresni, és ezeket folyamatosan támadni. Ha nincs, jó lesz belső is, de csak óvatosan, mert még a végén a rasszizmus és antiszemitizmus bűnébe esnek, és az, ugyebár, nagyon nem európai! Ha szarban van a gazdaság, az egészségügy, a nyugellátás, nem a kormányzat a hibás, hanem Brüsszel! Ha rosszabbodik a közbiztonság, akkor azért a menekültek a hibásak. Világnemzetet építünk, mert a magyar már csak olyan, hogy ott van a világ minden pontján, és ez eleve arra predesztinálja, hogy szétszóratott nemzetrészeink az ő iránymutatása szerint egy világnemzetté kovácsolódjanak össze! Még nem tudjátok, de a magyar is világnyelv, Szörényi meg hiába nyervogja, hogy: „kár, hogy a magyar nyelvet nem érti senki, nem is akarja megtanulni! „ Nomeg, irányt mutat utálatból is. Leginkább a liberalizmust utálja, mert a liberális hálózat – vagyis a Soros által működtetett fél világ – megtámadta a szabadságot (?)!
Ennek szellemében a Vezér nem törődik azzal, hogy iránymutatása során megmérgezi az emberek lelkét, árkot ás egy társadalmon belül, neki csak a hatalom megtartása a lényeg, az viszont minden áron! Ez az ár azonban neki nem drága, a határon túli, erdélyi, kárpátaljai, vajdasági magyarok szavazatainak megvásárlására fordított forintmilliárdok nem neki fájnak, de – gondolom – nem is 35 milliárdos lábon álló vejének, se a zseniális gázszerelő egybites strómanjának. A csúti bűnöző és politikai prostituált cigány eladná jó édes szülőanyát is egy marék homokért, csak övé legyen a Góbi-sivatag!
Eladott Ország
@durbincs: Én túllépek e mai KESMÁ-n,
az értelemig és tovább!
Szabad ésszel nem adom ocsmány
módon a szolga ostobát.

Én túllépek e mai kocsmán,
az értelemig és tovább!
Szabad ésszel nem adom ocsmány
módon a szolga ostobát. [JÓZSEF ATTILA] ARS POETICA

Mészárosné a magyar "cokettő", emlékeztet Elena Ceausescu-ra. Pont olyan ostoba háztartásbeli aki multimilliárdos lett. Otthonkában nyomja a yachton is. Egy tál lencséért szoptak, nyaltak, gombot varrtak a csuti gazdájuknak lelkiismeret furdalás nélkül. Mészáros Bea reneszánsz asszony és Farkas Bogi vezérigazgató elmentek szülésire várják a babaváró hitelt, most CSOK-kolnak, az Echo tv-ből meg kicsekkoltak.
4cdn.hu/kraken/image/upload/s---2MMKjC7--/75lZExcc3nD915Mius.jpeg
Eladott Ország
@durbincs: Az Echo-tv-nek nagyon magas volt a nézettsége és elfogyott. Mindenki azt nézte még az intenzív osztályon is.
Azután rájöttek, hogy jó, nézhető a tévé műsor nélkül is.
uploads.disquscdn.com/images/d6c62cfb17ad7d98db99017c0c10975d97939356ef1a1e0a988e57c171fb8852.jpg?w=600&h=560
Néha olyan volt mint egy farsangi jelmezbál.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fm.blog.hu%2Ffe%2Ffenteslent%2Fimage%2Fp%25C3%25B6rzs%25C3%25B6l%25C3%25B61_1.jpg&key=3nEeFIrZ48SDDYml11zd7w&w=600&h=370
Ez olyan mint a vérfertőzés, vagy még rosszabb.
Közben Bayer Zsolti profilt váltott.
uploads.disquscdn.com/images/5adf38e7ad661182d1693c106eee8ce82a109bdac83114673eafed8b9fc37fb8.jpg?w=600&h=532
Szegény fülkeforradalom felfalja a gyermekeit, azok pedig megzombulnak. Товарищи, конец!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.