Az elnök minden pártelnökkel tárgyal az ügy elérésének érdekében, a Blikk a HVG-re hivatkozva ismertetett új információkat.

Újabb információk szivárogtak ki az osztrák válságról

Fotó: ALEX HALADA / AFP

Az osztrák államfő, Alexander Van der Bellen lehetőleg már szeptember elején elindítaná az új választásokat. Ennek elérése érdekében tárgyalni fog, a korábbi botránya miatt megbukott, Heinz-Christian Strache helyére kijelölt Osztrák Szabadságpárt elnökével, utána pedig a többi pártelnökkel is leül.

Sebastian Kurz néppárti kancellár vasárnap másfél órát tárgyalt Van der Bellennel. A megbeszélést követően az államfő hangsúlyozta, hogy "az elsődleges cél a stabilitás és a kormány cselekvőképességének fenntartása". Kurz kancellár pedig arról beszélt, hogy a Strache-ügy teljes felderítését szeretné annak minden lehetséges büntetőjogi vonatkozásával együtt.

Utalva ezzel arra, hogy nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen Heinz-Christian Strache alkancellár sikeres állami tendereket ígért egy magát orosznak kiadó nőnek, ha az segíti a kampányát. Az esetet követően, az osztrák kormány belebukott az alkancellár botrányába.

Blikk

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
"Ausztriában bukott le Orbán: minden jel szerint Orbán orosz segítséggel szállta meg a magyar sajtót, hogy félrevezesse a magyar embereket. Orbán Magyarország ellen szövetkezett, külső, idegen segítséggel, korrupciós ügyletekkel számolta fel a sajtószabadságot, az alkotmányos rendet. A szabad magyar sajtót álhíreket terjesztő propagandává züllesztette, hogy az orosz érdekeknek megfelelő szélsőjobboldali rendszert erőltessen az országra, és becsapja a magyar polgárokat. Erre utalnak az osztrák Strache-botrány részletei."
nepszava.us/orban-hazaarulo-oroszokkal-szovetkezett-magyarorszag-ellen/
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@Jozefina: "Horvátország egy szar"-mondta Strache. Ezt Rasi is csak megerősítette amikor kidobta a szaros pelenkát az út mentén. A horvátok már annak sem örültek. Lehet hogy a csuti és a családja mehet nyaralni máshová...
Peller Anikó
@dr. prédikátor: @ésatöbbiek: felhívnám a figyelmet, hogy a @EladottOrszág; szarházy busigyerek nem azonos az @Eladott_Ország: nevű felhasználóval. Utóbbi ugyanis értelmes.
Aki Én
@Peller Anikó: Már többen vannak. Van egybeírva, alsó vonallal, egy ,,t" vel. Van legalább három kamu. Dolgozik a pártiroda, nem bírják a kritikát :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.