Szoptatás miatt rúgtak ki egy 33 éves tanárnőt az Egyesült államokbeli Maine-ben – írja a Yahoo Lifestyle. A 33 éves Shana Swenson három évig dolgozott a Falmouth Public Schools nevű általános iskolában, most diszkrimináció miatt perli az iskolát.

Kirúgtak egy tanárnőt, mert megszoptatta újszülött kisfiát

Fotó: Pixabay.com

A tanárnő 2017 januárjában ment szülési szabadságra; mielőtt még az év augusztusában újra munkába állt volna, közölte az igazgatójával, hogy naponta háromszor szoptatási szünetre lesz szüksége, hogy megetethesse újszülött kisfiát, akit az intézményhez tartozó bölcsődében gondoztak.

Sajnos, Swenson kollégái nem fogadták jól a helyzetet, a nő keresetében azt írta, hogy „nagyon ellenségesen és agresszívan” viszonyultak ahhoz, hogy munkaidőben szoptatnia kell. 2018 májusában aztán közölték vele, hogy nem fogják megújítani lejáró munkaszerződését.

„Swensont nagyon meglepte és bántotta a munkaadója döntése” – írta keresetlevelében az ügyvédje. Az iskola ennek ellenére nem ismeri el, hogy diszkriminálták volna, állítják, azért nem újították meg a szerződését, mert „a teljesítménye nem felelt meg az elvárásoknak”.

NLCafé

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.