Washington azt gyanítja, hogy Damaszkusz vegyi fegyvert vetett be, közleményében az amerikai külügyminisztérium válaszlépéseket ígért.

A State Department (külügyminisztérium) keddi közleményében egy Szíria északnyugati vidékén május 19-én reggel elkövetett támadást említ, amelynek során a damaszkuszi kormányerők állítólag klórgázt vetettek be.

"Megismételjük korábbi figyelmeztetésünket: amennyiben az Aszad-rendszer vegyi fegyvereket alkalmaz, az Egyesült Államok és szövetségesei gyors és megfelelő választ adnak" – fogalmazott a kommünikében Morgan Ortagus külügyi szóvivő.

A külügy ugyanakkor leszögezte azt is, hogy egyelőre még információkat gyűjt a vélhetően vegyi fegyverrel elkövetett támadásról.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

relatív
Az USA kormányát erősen izgatja ( hosszú idő óta ) a szíriai kormány politikája, mely nem őket nyalja-falja !

Ezért rendre mindenáron valamilyen embertelenség elkövetésével rágalmazza meg. Még sosem bizonyította be ennek igazát, de mégis únos-untig próbálkozik !

Szégyellhetnék magukat - de politikában ez ismeretlen fogalom -, mert nagyhatalom státuszában sem képes túljutni a hazugságain, és mindenféle faragatlan igyekezettel tőr más államok ellen, annak ellenére, hogy igyekezete sosem éri el célját, ezért haderejének támogatásával írtja, támadja más államok népeit !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.