Elkezdődtek az észak-erdélyi autópálya határmenti, megközelítőleg 5 kilométer hosszú szakaszának tulajdonképpeni építési munkálatai.

A román kormány támogatást fog nyújtani az építőcégeknek, amelyek ígéretet tettek, hogy még az idén befejezik a 3C3 jelzésű szakaszt, bár a munkálatok elvégzési ideje 15 hónap lenne – közölte Răzvan Cuc szállításügyi miniszter.

A pályaszakasz építését végző cégtársulás határidő előtt fejezte be a tervezést, és április 13-án nekilátott az előkészületi terepmunkáknak, kiépítette a szervízutakat és a helyszínre szállította az építkezési anyagok nagy részét.

„Pótösszegeket fogunk kiutalni az építőnek, hogy növelhesse munkakapacitását, dolgozhasson éjszaka is, és további munkagépeket hozzon a helyszínre” – mondta a szállítási miniszter.

Az észak-erdélyi autópálya 3C3 jelzésű, Bihar–Bors-szakaszának építésére 2018 decemberében írták alá a szerződést, melynek értéke 134 millió lej. A román–magyar határig tartó 5 kilométeres szakaszon egy parkolót is kialakítanak a határ közelében.

(kronika.ro)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.