Megkezdődött az európai uniós tagországok vezetőinek rendkívüli csúcstalálkozója kedd este Brüsszelben, amelynek egyetlen napirendi pontjaként informális egyeztetést folytatnak az európai parlamenti (EP-) választások eredményéről, illetve a küszöbönálló tisztújításról.

Orbánnak Merkellel kell mekűzdenie

Az uniós állam- és kormányfők a hagyományoknak megfelelően először Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével egyeztetnek, majd a tervek szerint megkezdik az EU-intézmények vezetőinek jelöléséhez és kinevezéséhez vezető eljárást. Döntések egyelőre nem várhatók, csak a következő, június 20-21-i csúcsértekezleten.

Az EP-választásokon legtöbb szavazatot szerző Európai Néppárt listavezetője a német Manfred Weber. Az először a legutóbbi választás után alkalmazott csúcsjelölti rendszer azonban akkor és most is komoly vitákat váltott ki. Ennek oka, hogy az EU-alapszerződés alapján az állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács hatáskörébe tartozik a jelölt megnevezése az Európai Bizottság élére, akiről aztán az Európai Parlament szavaz. A csúcsjelöltekkel viszont gyakorlatilag kész tények elé állítják a tagországi vezetőket, akik közül többen is – például Emmanuel Macron francia elnök – elutasítják a hivatalos joganyagban sehol nem szereplő rendszer alkalmazását.

Az Európai Parlament házbizottságaként működő, úgynevezett Elnökök Értekezlete kedden megerősítette a csúcsjelölti rendszer támogatását, hangsúlyozva, mindenképp olyan személynek kell kapnia a brüsszeli testület vezetését, aki valamelyik pártcsalád képviseletében Európa-szerte megismertette magát és programját a polgárokkal.

Orbán Viktor többször egyértelművé tette: sem a csúcsjelölti rendszert, sem Manfred Webert nem támogatja. Vele szemben azonban kedden Angela Merkel német kancellár kijelentette: Webert akarja látni az EU élén.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tulipan
@durbincs: @durbincs: Te pofátlan mocskos, narancsos seggnyaldosó Félfarok, ott a román Ploestibeli denevérszaros, húgytól bűzlő bányekecód mélyén? Megint ide pofátlankodtál,te gyerekeket megrontó sötét pedofill, undormány?? Normális szöveget összehozni képtelen, TAKONY szörnyeteg! Azt mond CSAK, TE is ott voltál, mondjuk egészen véletlenül, a többi. szemét, román csavargóval együtt, Úz -völgyébe a volt székelykaput betörni-kopjafákat kihúzogatni -levizelni az ott nyugvokat ? Legalább elmondod, merre is van ez az Úz - völgye, mert én, még sosem hallottam felőle!!! Ronda,sötét román, undormány, szájjas-májas veloszipéd-bánya rém-"szájhős"??
kokopelli
@tulipan: ...te még olvasod a nyaloncok "anyagcsere termékeit"? Halovány alfarhangjuk sincsen
az EU-ról!A "csuti" nincs egy súlycsoportban a nyugati tagországok vezető politikusaival! Ennyi!
A saját hazai schlepp-jének bohóckodik,de a király új ruháját lassan azok sem látják!Meztelen seg-
gel,de hátizsákkal nyugatra vonatozni tényleg "slapstick"!A magyar ellenzékhez szokva,bohóckod-
ni az EU-s vezetőkkel meg tényleg szomorú!
tulipan
@Kopopelli: Kénytelen vagyok, mert olyan mértéktelen pofátlanok, hogy kell őket zükséges őket "foglalkoztatznom", legalább, a nagy dühökben, időnként világodan kiderülnek, a hitleti vágyálmaik is!
Azért végre már, az EU-s illetékesek talán valóban ÁTLÁTNAK A SZITÁN, pedig sokáig nem voltak erre hajlandók!!! Évek óta, elképedten, csodálkozva figyeltem, hogy ilyen értelmes és feltételezhetően szintén dörzsölt EU-s diplomaták, hogy nem fedezik fel, a Dagadék, nagyon só is felismerhető, valódi, sandán ördögi ténykedéseit? Szinte majdnem úgy jártak VELE is, mint Hitlerrel, hogy későn jöttel rá az ügyködésére! Barrosso nagyon elnézően, elrontotta az indulását!!! Mivel pedig nem tiltakozott senki, onnan már könnyen folytathatta az állandóan támadó, tolvaj pofátlanságait !! Talán most időben kapcsoltak? Nagyon remélem!!!

hirklikk.hu/kozelet/orban-hazug-es-demagog-partjanak-a-szelsjobbon-van-a-helye/351654/
kokopelli
@tulipan: ..természetesen felfedezik a Zorbán hazugságait,össze-vissza ugatását,és a szélsőjobbos
szellemi agyrémeit,de nekik francia Cantona (szinész és válogatott) összehasonlítása jut eszükbe,a galambbal lejátszott sakkpartijáról! A Zorbán a saját otthoni jobboldali karzatának ripacskodik,mint egy
kivénhedt szinész!Az sem baj,ha a néppárti szinésztársait is leß@rja! Csak elzavarják már a többször leß@rt sakktábláról!! Nem a nyugati országvezetők feladata! Bajorországig eljut,de nem tovább!A né-
metek és főleg a bajorok nem nagyon foglalkoznak vele,mert nem akarják miatta elveszíteni a belföldi állandó szavazóikat!
Eladott Ország
Hát mit szól hozzá Angela...
m.blog.hu/pr/progressziv/image/Szabin.jpg
A lényeg az, hogy mindenki kretén, idióta és elgurult a gyógyszere. Mindenki, aki nem Orbán Viktor és aki Orbán Viktorról nem az elismerés hangján szól, aki kétségbe vonja a nagyszerűségét. Merkel asszony, aki el sem jön Magyarországra a vasfüggöny lebontásának 30-ik évfordulójára..."Cippola" interjút adott, és saját szemünkkel láthatjuk a manipulálás magasiskoláját. Csak a Havel ne mondta volna azokat a mondatokat, igaza lett sajnos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.