Fontos pozíciókért szállhat harcba Gyurcsány Ferenc csapata, és az sem kizárt, hogy bár korábban úgy tűnt, a liberális frakcióba ülnek a DK-sok, végül a szociáldemokratáknál kötnek ki.

Kedden Brüsszelbe utazott a magyarországi EP-választás ezüstérmesének népes delegációja, hogy alkupozícióba hozza magát azok után, hogy 4 képviselőt is ad a nyáron megalakuló új uniós parlamentnek – írja a Népszava.

Korábban úgy tűnt, a Momentumhoz hasonlóan a liberálisok frakciójába (ALDE) ül be Gyurcsány Ferenc pártjának képviselői gárdája, az új helyzetben ez már nem olyan biztos, a tárgyalások ugyanis más eredményt is hozhatnak.

A pártelnök az ATV-ben beszélt erről: a liberálisok mellett a Szocialisták és Demokraták frakciója is szóba jöhet – ismert, ez utóbbi lesz a második legnagyobb frakció az EP-ben.

A Demokratikus Koalíció kérései között szerepelhet az Európai Egyesült Államok ügye, a közös szociális háló és a klímavédelem, de akár kérhetnek valamilyen fontosabb pozíciót is.

A Népszava tudni véli, hogy olyan párthoz csatlakozhat a DK, amely nyomást gyakorolt az Európai Néppártra a Fidesz kizárása ügyében.

Az S&D elnöke, Udo Bullmann már reagált is a lapnak: örömmel látnák a Demokratikus Koalíció jelöltjeit.

A lap közben arról is tudomást szerzett, hogy a DK és a Momentum szereplése új fejezetet nyithat az őszi önkormányzati választásokra való ellenzéki felkészülésben, ugyanis megváltoztak a tárgyalási pozíciók.

Cikk és címlapkép: Facebook/Demokratikus Koalíció

(nepszava.hu)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Aki Én: Igen is ,legyen szerencséje mert az az ország érdeke ,de súlyos föltételek között! Az európai ügyészségi tagság aláírása nélkül szóba sem fognak állni vele! Orbán a gyözelmükkel egy hatalmast bukott, ezt csak a hülye nem veszi észre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@csak úgy...: ...csak azt nem értem továbbra sem, hogy van még ember e hazában, aki ezt nem látja.
Azt a részét értem, hogy a médiától és mindenféle információtól elzárt alsókategóriás, túltanult emberek nem látják.
Azt az istenért sem tudom helyretenni, hogy az itt propagálni próbáló fideszbohócok, akik azért hozzájutnak a valóság egy részéhez, ami után azt gondolná az ember, hogy IQ 30 felett már ösztönösen megy a megérzés, miért erőltetik ezt az orbán az istenkirály fertőzést.
Szóval amikor egy átlagember lát, hall ezt-azt, akkor ezt hogy a bánatba nem tudja helyretenni?
Hát szerintem ez @csak úgy: :) lehetséges, hogy ezek átlag alatti emberek.
Vagy mint a Shikari, aki nagyon is tudja mi a dörgés, hazaáruló féreg.
A Vergőcét meg a kutyaképűt a szellemi mélyszegények közé sorolom.
csak úgy....
@Aki Én: Szerencsénkre még az ujjlenyomatunk sem egyforma ,nem ám a szellemi ,hogy is mondják...
Gondolod,hogy csak a hülye tehet arról ha megint bé van csapva? A körülmények és a hazúgságokat tökélyre fejlesztö párt!
Sajnos ismerek ,sokkal magasabb IQ val rendelkezöt,ki ette és eszi a fideszes mannát ...
Magyarország a rendszer váltás óta ,többnyire a volt függetlenített KISZ titkárok kezében van...
papa.49
@csak úgy...: Jó a meglátás, és IGAZ IS !!!
csak úgy....
@papa.49: Tudod, tapasztnyaltam anno,hogy a párt és a KISZ bogaraik ,mire nem képesek és a mai napig a pártoktatáson és kisz szemináriumon tanúltakból léteznek, a mások lejáratása és ellenséget produkálni belöle...
csak úgy....
@papa.49: Csak ha a durbincsot nézed! KISZit hülye de nem pösze.! régen a komcsiknak bohóckodott,most a vót komcsiknak az alamizsna miatt, elöfordúlhat,hogy valakinek egy bizonyos kor után az agyára megy a seggnyalás?
Mikor már érzi,hogy ez szar lesz megint de szokásból ,gondolkozás nélkül csinálja,mert nyalni egyszerübb mint gondolkozni...
papa.49
@csak úgy...: Hát mondjuk nincs is neki mivel ))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.