Az USA Louisiana államában rendkívül szigorú abortusztörvényt fogadtak el.

Még nemi erőszak után sem lehet abortuszra menni

Az abortuszt a terhesség hatodik hetétől megtiltó törvényt írt alá Louisiana állam demokrata kormányzója, John Bel Edwards, csatlakozva lépésével az Egyesült Államok több más közép-nyugati és déli államának konzervatív vezetőjéhez.

John Bel Edwards a demokrata párti kormányzók közül elsőként iktatott be az abortuszt tiltó törvényt, s ezzel kiváltotta párttársainak haragját. Aláírásával Louisiana lett – Mississippi, Kentucky, Ohio és Georgia után – az Egyesült Államok ötödik olyan állama, amely a magzat első szívdobbanásától tiltja a művi terhességmegszakítást. Alabama ennél is messzebb ment, törvényen kívül helyezve gyakorlatilag minden abortuszt. Mindegyik jogszabályt idén fogadták el.

A louisianai törvény nem tesz kivételt sem a nemi erőszakból, sem a vérfertőző kapcsolatból fogant terhességgel, viszont egyelőre nem korlátozza az államban működő három abortuszklinika tevékenyégét.

Forrás: hvg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Shikari: Az USA szövetségi bírósága még meg szüntetheti ezt a törvényt.
csak úgy....
@Shikari: tibim! hozzád képest a segg , egy érzékszerv ! ha a melóba fektetnél akkora energiát,mint a napi baromságaidba,akkor 1 év alatt,egyedül leraknád a síneket Budapest-Belgrád között...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.