Az ember csak áll az út szélén, az esőben, Kápolnásfaluban és egyszer csak elhúz mellette a pápa és integet. Van ez így. Ferenc pápa körülbelül 90 ezer hívő előtt tartotta meg szentmiséjét a csíksomlyói kegyhelyen. A mise végén a pápa elhelyezte az arany rózsát a helyszíne szállított Mária kegyszobor lábainál. Az arany rózsa a pápák különleges ajándéka, amelyet a különböző Mária-kegyhelyeknek szoktak ajándékozni a Szűzanya iránti tisztelet jelképeként. Aztán felhangzott a kontextusban (ugye, Csíksomlyó Romániában van) sok vitát és konspirációs elméletet generáló magyar himusz, amelyet a székely himnusz követett. Ám a Szentatya ezt már nem várta meg, elindult látogatásának következő állomása, Jászvásár (Iași) felé. A hívő tömeg a helyén volt a csíksomlyói nyeregben. Az eső szintén, és nem volt tekintettel a lelkek hangulatára. Szétnéztünk a helyszínen, mutatjuk:

Forrás: foter.ro
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Commenter
provokáljuk még kicsit egész Romániát...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Commenter
provokáljuk még kicsit egész Romániát...
bencemacska
Ki volt az az idióta, aki ezt fordította és hitelesítette?
Hogyan lehet LÁTNI egy, két himnusz FELCSENDÜLÉSÉT???
bencemacska
@durbincs: Lehet, hogy van olyan ember, aki "hangok felcsendülését" látja, de azt spirituszba kell tenni, akkora fej.
Commenter
@bencemacska: valamelyik gépi fordítóprogram, ki tudja durbincs hova dobálja be a cikkeket mielőtt idetolja.
nezelodo
Azért hiányoltam onnan Orbánt, mint vendégfogadót, amint üdvözli a "demens vénembert", ahogy a kedvenc, lovagrenddel felcicomázott publicistája, Bayer Zsolt nevezte a pápát.
bencemacska
@nezelodo: ma, 20:01
Szvsz a BL döntőn kívül az volt a másik ok a távolmaradásra, hogy Romániában nem fogadták volna a pápánál nagyobb méltóságként!
Az egója már túlnőtt minden őrületen!
bencemacska
@Commenter: ma, 19:37
Hogy a gépi fordító program hibázik a ragozásban, szórendben, természetes, de a hallást nem keverheti össze a látással!!!
Nessy
@bencemacska: lehet, hogy mindenki süket - néma lett hirtelen, és jeltolmács mutogatta el mit is énekelnek!
solidedge
A himnusszal nincs semmi baj. De Trianon után 99 évvel 18 %-nyi magyarsággal Erdélyben nem hiszem hogy lehet pl. autonómiát csinálni. Van olyan megye ahol a lakosság 1,98 %-a magyar. Viszont lehet a Románokat ilyen nyílt szembenállással mint Orbánék teszik bosszantani aminek jó vége nem lesz. Politikai kultúránkból következtethetően ha román területeket csatoltak volna hazánkhoz akkor ilyen helyzetben mi is fellépnénk a románok ellen.
namihami
Lenne az itt kommentelők között egy lángeszű zseni, akinek már szólhatna vagy írhatna valaki/bárki, hogy a WeBer nem azonos a WeBBerrel.
Az egyik (az, aki egy b-vel írja), az EU-s tisztségviselő. A másik (amelyik kettővel) pedig musicalszerző. Mindkettő világszerte ismert, mindössze más-más profilban. És nem hiszem, hogy ne ismernék egymás munkásságát, de biztos vagyok benne, hogy attól még nem csereszabatosak.
És bárcsak ez lenne az, ami grafomán (ha kell--elmagyarázom, mit jelent) "" írótársunk"". legnagyobb melléfogása (erre is tudnék jobb szót).
nezelodo
@namihami: Már bocs aki grafomániában szenved, rendelkezik némi magyar nyelv ismerettel, és esetleg hallott olyanról, hogy létezik kultúrtörténet. Aztán képességei szerint (vitatható) véleményt mond, és nem úgy hányja ide az éppen aktuális politikai pszichopata zavaros, elvek nélküli üzenetét, ráadásul a partvonalon kívülről.
ittott
látni és hallani két különböző dolog. lehet, hogy látunk valamit, de nem halljuk. Az írás alapján látjuk, hogy a cikk szerzője nem tud magyarul, és sajnos nem halljuk, hogy verés közben hogy ordít.
tulipan
@durbincs: Te narancsos Orbán-seggnyaldosó. félfarok, ott a Ploesti denevérszaros, húgytól bűzló bányakecodban? Azt naponta aláfekszel-é Orbánnak?Te már valódi- Ep cafka van ám, a nagy szerencse hogy le vagy kötözve az Echo tv, elé ott Ploestiben!!!
tulipan
@Nessy: Egész Románia levette a TV hangját!!!
painful
Ezt viszont csak a székelyföldi Csíkzsögödön lehetett látni: 444.hu/2019/06/02/kover-laszlo-szerint-a-halal-kulturaja-a-szabadsag-neveben-a-rend-ellen-fordul-a-jog-neveben-a-demokracia-letere-tor?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=kover-laszlo-szerint-a-halal-kulturaja-a-szabadsag-neveben-a-rend-ellen-fordul-a-jog-neveben-a-demokracia-letere-tor#

Jelzésértékű, hogy a nagyon magyar nagyon keresztény nagyon bajszos Kövér László,, az Országgyűlés elnöke, egy templomban (!) tartott beszéde 18-as karikát kapott. - ???
Persze az a halandzsa, amit megint kinyilatkoztatott (mert Kövér elvtárs szeret kinyilatkoztatni) , egy bullshit.

i-cdn.embed.ly/1/display/crop?height=300&key=fd92ebbc52fc43fb98f69e50e7893c13&url=https%3A%2F%2Fdw99kd9o82oas.cloudfront.net%2Fwp-content%2Fuploads%2F2017%2F03%2Fbullshit.jpg%3Fx11502&width=636
advocat
És a főkatolikus a BL döntőt nézte. Térdre, imához!!! Most nem ment?
Eriksson
@Mirabilis: tegnap 20:04
Mi más várható egy távvezérelt jezsuita pápától?
tulipan
@advocat: Úgy érted, a fő reformát-katolikus! Se hús,se hal!!!
Csizmás Kond
...csak nehogy e hír hallatán félelmetekben összepiszkítsátok magatokat ...
Aki még nem látott imakönyvet annak elárulom, hogy a Magyar Himnusz szerepel a vallásos énekek között, tehár semmi akadálya elénekelni templomba vagy mise alkalmával.
Nessy
@advocat: A BL döntő idején O.V. részéről a kereszténység, és megmentése szünetelt!
tulipan
@Csizmás Kond: Sőt narancsos hantaboy Kondáskám! Akár otthon is, ha nagyon belelendülnél!
advocat
@bencemacska: Buták vagytok. Vak volt az újságíró. És ők ezt "látják".
Eriksson
@tulipan: ???
Malákiás próféta szerint a mostani jezsuita lesz az utolsó Szent Péter trónján.
36
@Csizmás Kond: Huu...de jól írod. Kölcsey Ferenc műve előtt pedig a Boldogasszony Anyánk volt a katolikus magyarság néphimnusza. Szintén ma is énekeljük-főleg- Mária ünnepek miséi végén. Ugyanaz a tisztelet illeti, mint a Kölcsey féle nemzeti himnuszt.

Nem tudom, a Pápai himnuszt énekelték-e? Vagy Ferenc pápa, már azt is töröltette a protokollból, nehogy megsértse valakik érzékenységét.:(
Csizmás Kond
@tulipan: Nekem a himnusz mindig is szent volt...ellentétben veled.
Csizmás Kond
@36: A himnuszok az 1800-as években jelentek meg. Azelőtt nem voltak nemzeti himnuszok. Amit te említesz az vallásos eredetű és nem egységes
" Kölcsey műve előtt a katolikus magyarság néphimnusza a Boldogasszony Anyánk és az Ah, hol vagy, magyarok tündöklő csillaga kezdetű ének,[3][4] míg a református magyarságé a Tebenned bíztunk, elejétől fogva (90. zsoltár) volt. Népszerű volt a – hatóságok által többször betiltott – úgynevezett Rákóczi-nóta is. Ez utóbbit Hector Berlioz és Liszt Ferenc is megzenésítette. A 19. század elején ugyanis hivatalos alkalmakkor Magyarországon az osztrák császári himnuszt játszották, de mellette mint a magyarság kifejezője gyakran felhangzott a Rákóczi-nóta vagy más néven a Rákóczi-induló is.[4] A császári himnuszt Bulyovszky Gyula, a korábbi márciusi ifjak egyike 1854 tavaszán álnéven magyarra fordította[5][6], de így sem lett néphimnusz a magyarok körében,[7] a közvélemény nagy része számára elfogadhatatlan maradt.[8] Ennek egyik oka volt, hogy a megtorló kivégzéseket, mint az aradi vértanúkét is, a császári himnusszal fejezték be.["
tulipan
@Csizmás Kond: Köszi, narancsos hantaboy! Ennek igazán örülök!!! Hahahaha :)))
kulabombaafityiszre
@durbincs: Te szerencsétlen.
Mekegsz,makogsz itt.Magyarkodsz,értelmetlenül írsogálsz.
Legalább románul tudsz,vagy azon a nyelven is olyan tudással rendelkezel?
Esetleg simán kevés IQ-val születtél,talán fideszesként ártott meg az agymosás?
Eszem,faszom megáll azon,ha megszólal a székely himnusz ezek a nagy szarkeverő,
szittya magyarok az élvezettől nyakig összefossák magukat.
tulipan
@Eriksson: Jéé, ez is olyan, mint volt, a Maja világvége 2012-ben? Ugyan úgy "bejön"? Na, akkor pláne, továbbra sem érdemes a narancsos hantaboy-banda ostoba, "Vakondi-jövendöléseit" ELHINNEM!!!
tulipan
@kulabombaafityiszre: Bármelyik érvényes lehet rá!!! Tetszés szerint! :)
Eriksson
@tulipan: Ennyi ésszel szabad lábon, hogy úsztad meg? Ja, emlékszem... 2007.
tulipan
@Eriksson: Hülye, narancsos hantaboy!
namihami
@nezelodo: Bocs, de akire céloztam, az biztos magában és abban is, hogy az általad hiányolt képességeknek mindnek birtokában van. Éppen ezért mer a tökéletes fennsőbbség magasságából leszólni mindenkit.
"" Csak az ostoba biztos mindig, mindenben
Az értelmes állandóan kételkedik magában!""---hát benne egy szemernyi kételyt nem találhat a legélesebb szemű ember sem.
Eriksson
@Mirabilis: Ha nem járt volna, akkor meg azt vetnéd a szemére.
Eriksson
@Mirabilis: Sose voltam Orbánista, még csak Fideszes se. Sőt, semmilyen párti nem vagyok. És nem is követem, hogy mit csinál éppen a Me, eszik-e, alszik-e éppen.
Eriksson
@Mirabilis: Sajnálom, de veled nincs miről beszélni.
Commenter
@bencemacska: akkor a humán-gépi páros nyúlt mellé, vagy eleve szándékos a megfogalmazás!
tulipan
@durbincs: Mi a hézag, narancsos seggnyaldosó tökhülye abnoemális förmedvény, félfarok, ott a román Ploestiben levő denevérszaros vérhúgytól bűzlő bányakecódban?? OTT NÉZED az Echo-tv ? lehet odaragasztottak a foteledhez ? Mán meg lezsibbadtál ? Előkerültél te mocskos kotonszökevény? Hogy a herkó verje ki a véreresével a gyenge tejfogaidat.! Mi is a helyzet, te bánykecos araa nálatok 1000km-re ilyen nincs,ott Ploestiben ? de mivan ? Denevér ? +petro ? nem értem miért panaszkodsz valahányszor csak lehuznak a wc-n, ? hiszen te úgyis csak 1 kupac szxr vagy ? nem ? szerencsétlen narancsos agyatlan, 30IQ-s ugye nagyon város már azt a nobelt ott a szaros-húgyos bányakecódban???
painful
A magyar himnusz beteg!
Mindig utáltam, irtóztam tőle - az a sok sírás-rívás!
A székely himnusz, 1,3 millió gyökér himnusza, nem releváns, és SOHA nem lesz releváns!
Fogytok, hülyültök, akár ide is költözhetnétek, ide is adózhatnátok, de ti nem akartok - innentől kezdve a kutyát nem érdekli a létetek.
Románok vagytok,románul beszéltek, románul dögöltök meg, románul temetnek el.

Semmi közöm hozzátok, gecik, és nektek sincs semmi közötök hozzám !!!
Húzatok a halál faszára ki-bebaszott románok!
painful
Természetesen tudtam volna ezt szépen, kulturáltan is, de a szőröstalpú román gecik nem érdemlik meg még a kultúráltságnak a látszatát sem.
staro2
Egész Románia láthatta, amint felcsendül a magyar és a székely himnusz Csíksomlyón, a pápa jelenlétében

Hallotta is vagy csak látta?
tulipan
@durbincs: s: Mi a hézag, megbuggyantál,te narancsos seggnyaldosó tökhülye, félfarok, ott a román Ploestiben levő denevérszaros, vérhúgytól bűzlő bányakecódban?? OTT NÉZED napohosszat az Echo-tv ? lehet odaragasztottak a foteledhez ? Mán meg, tök lezsibbadtál ? Előkerültél te mocskos, bűzös kotonszökevény? Hogy a herkó verje ki a véreresével a gyenge tejfogaidat.! Mi is a helyzet, te bányakecos araa nálatok 1000km-re ilyen nincs,ott Ploestiben ? de mivan ? Denevér ? +petro ? Vigyázz ám mit vartyogsz itt össze, mer' hisz már egészen biztosan ez a Weber lesz a nyaldosott narancsos segged FŐNÖKE? akihez térden csúszva járul majd a pénzé...!!! Te egy Sötét, BUTA, bunkó, abnomális, jól láthatóan 1 hangyás-gyagya , félkedgyelmű, elmezakkantként, mindenkivel szöszölni akaró, román bányakeccos-paraszt vagy?
tudode
Az ismert okok miatt letakarták Ferenc pápa reverendáján a magyar feliratot

www.google.com/search?q=Levett%C3%A9k+a+p%C3%A1pa+reverend%C3%A1j%C3%A1r%C3%B3l+a+magyar+feliratot&oq=Levett%C3%A9k+a+p%C3%A1pa+reverend%C3%A1j%C3%A1r%C3%B3l+a+magyar+feliratot&aqs=chrome..69i57.16150j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Látható volt a Spektrumon a pápák története. Az jött le számomra, hogy az átlagembereknél teljesebb életet élnek (finoman szólva). Állítólag Ferenc pápa köztük a legszelídebb lelkipásztor:
.
www.google.com/search?q=Levett%C3%A9k+a+p%C3%A1pa+reverend%C3%A1j%C3%A1r%C3%B3l+a+magyar+feliratot&oq=Levett%C3%A9k+a+p%C3%A1pa+reverend%C3%A1j%C3%A1r%C3%B3l+a+magyar+feliratot&aqs=chrome..69i57.16150j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Az azért nem helyes, hogy ma már az állam összepaktált velük, és kezdik újra a cuccolást!
painful
Orbánnak nem nagyon van véleménye erről az egészről, pedig ami fontos neki, arról mindig van markánsan beteg véleménye.
Orbán is láthatta volna, amint felcsendül a magyar és a székely himnusz Csíksomlyón, a pápa jelenlétében, de úgy fest qrvára nem érdekelte az egész.

A keresztény egyházakat ez nem izgatja, amíg dől a lé hozzájuk. (az olasz keresztény egyházak is simán elfogadják a maffiózók pénzét).
Az Orbán-híveket meg semmi nem érdekli! Ha holnaptól sátánista lenne Orbán, akkor is követnék (amúgy már sátánista a kis genya, csak ezt jól titkolja - a híveknél meg nincs meg az a szükséges nüansznyi plusz, hogy ezt felismerjék).
tulipan
@durbincs: Mi van véled, te narancsos mélyseggnyaló Félfarok, ott román Ps lo
tulipan
Ploesti bányavidéken levő denevérszaros, húgytól bűzlő bányakecódban? Rólad hirdették a Falud-Vénei :hogy : Lop, Csen ,Csór, ámde esze ennek a sötét, bunkó @durbincs: nak egy 1/2 gram annyi,sem volt ? Ezért voltál kiközözve az Echo TV elé, amitől megtanulhattas, indazt, amit a oskolában kellett volna, oda viszont sosem jártál! Ezért nyalod most, jó pénzért,
olyan szorgosan, a narancsosok segét!
tulipan
@Mirabilis: Ne reménykedj, hogy ezek a sötét bunkók, nem reagálnak, csak ki kell sütniük, milyen, az eddigieknél is pofátlanabb, narancsos gorombaságot agyaljanak ki!!
Cicamama55
Hívő emberként, nagyon elképedtem ezeken a hozzászólásokon. Olyan emberről így beszélni, aki a szegényeket, elesetteket segíti, a békés egymás mellett élést, a szeretetet hirdeti...Egyik oldalon a pápai mise a magyarok közös ünnepén, másik oldalon az itt folyó ocsmány szóváltás erről a csodálatos eseményről...Sír a lelke az embernek bizony Isten!
Commenter
@durbincs: nézze meg mit csinál. Megríkatta cicamamát a sok énjével...magának már a Pünkösd sem szent, hogy pont Romániába dobta ki magát a tenger vagy az öreg Halász...
csak úgy....
@Commenter: nem mindíg a szülök tehetnek a durbicsuk faragatlanságáról ! ha a kedves mama,nem tette vóna ki az csinos piskótáit a lakásból , 45 ben a besötítési és kimászkálási tilalom ellenére ...
csak úgy....
@Commenter: a kedves mama? ;) kend is ismerte? :)
man in black
Elképesztően elszörnyülködtető is tudok lenni - ha akarok.
DE!
Míg ez nekem felvett képesség, addig a Nyomorultaknak, a fideszeseknek (Orbán, és sleppje), ez az alaptermészetük.
Ez NAGY különbség!

Amikor undorító vagyok, csak a fideszes szutyok mélyundorítót imitálom.
Jó napot kívánok geci Orbán, geci fideszes politikusok, geci fideszre szavazó hulladékok !!!
tulipan
@durbincs: Mi van Te sötét, bunkó narancsos seggnyaló Félfarok, ott aromán Ploesti-beli denevérszaros, húgytól bűzlő bányakecód mélyén??? Ott lekötözve az Echo TV elé, azon töröd azt a buksi fejes, hogy kb. 1000 km.-re, merre is van Ócsa, miközben Pünkösd szent ünnepe tiszteletére, Őszentsége, a Pápa ócsárolására adtad a fejed??? A Kereszténység legnagyobb dicséretére? Mond csak, nem félsz, hogy egyszer valaki valóban széthasítja, azt a BUNKÓ KOBAKODAT???
Commenter
@csak úgy...: én cicamamát se ismerem.
tulipan
@durbincs: Mi van, Te végtelen bunkó narancsos seggnyaló félfarok, Téged ott a Ploersti bányatelep 10 emelet mélyén levő, fény mentes, denevérszaros, húgytól bűzlő, bányakcódban mint a ritka hulladékot, fénymásoltak ? a bányába, a többi narancsos haveroddal együtt, a bányaló-citromok közé ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.