Ferenc pápa a Csíksomlyón megtartott szombati szentmise után a kegytemplom közelében található Jakab Antal Tanulmányi Házban fogyasztott el könnyű ebédet és megpihent, mielőtt továbbindult.

Ezt kapta ebédre Ferenc pápa Csíksomlyón

A maszol.ro megtudta, mi volt a pápai menü: a szervezők elárulták, a katolikus egyházfőnek szánt ebéd szervezése és formája többször átalakult az eredeti tervekhez képest, mert az időjárás jelentősen átírta a forgatókönyvet. Végül egy állófogadás mellett döntöttek, ami nagyon rövid időt tartott.

A Jakab Antal Tanulmányi Házban zöldséglevest és választható második fogást szolgáltak fel a szentatyának: hal, illetve csirkeszelet volt a menü, krumplival, illetve vegyes zöldségkörettel. A rövid ebédet követően a pápa egy rövid időre elvonult megpihenni, majd találkozott és kezet fogott a csíksomlyói pápalátogatást előkészítő főegyházmegyei bizottság tagjaival, akiknek megköszönte a munkát.

Ferenc pápa gratulált, és emlékül egy-egy rózsafüzért ajándékozott a főegyházmegyei szervezőknek. Az egyházfő kölcsönös imát kért a ferences szerzetesektől, hogy ezzel egymást támogassák. Ezt követően már napfényes, meleg időben végighaladt a Jakab Antal Tanulmányi Ház udvarán Jakubinyi György érsek kíséretében, majd beszállt az őt továbbszállító autóba, és elindult a látogatás következő helyszínére, Iași-ba.

Forrás: maszol.ro

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...nekünk meg mindig az jut amit ez a identitását titkoló bán kifőz? Aztán a nép vakarózni nem
győz,-és csak vízzel főz,hogy fizethesse az újabb terhet mint egy első dalos dizőz?
terlasz
@Shikari: Mit vert szét a katolikus egyházon?
simmering73
Na, ez a beteg állat is megszólalt. Ennek az ipsének még egy normális beírása nem volt.
cirip
Inkább arról kérünk infót, hogy mi volt az,ami miatt a pápalátogatás után árulónak nevezték Csaba tesót.Az én gépemen nem jön be a filantróp-oldal. A FB-on láttam a hírt, ill. csak a címet.címet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.