Azt tanácsolták a Notre-Dame közelében élő terhes nőknek és gyerekeknek, hogy menjenek el vérvételre elővigyázatosságból, miután egy kisfiúnál magasabb ólomszintet mutattak ki az egészségesnél.

Váratlan következménye van a Notre-Dame leégésének

Az egészségügyi hatóságok szerint egy gyermek vérében az ólomszint jelentősen meghaladta a határértéket, de egyáltalán nem biztos, hogy a tűz által kibocsátott anyag felelős ezért.

Április 15-én gyulladt ki Párizs ikonikus épülete, a Notre-Dame. A tűz a padláson ütött ki, majd onnan terjedt tovább. Bár a tűzoltóknak sikerült megfékezni a lángokat és az épület főszerkezete végül megmaradt, a katedrális csúcsa, a huszártorony megsemmisült.

A hatóságok elismerték, hogy a történtek miatt ólom került a levegőbe, de ez csupán azokat érinti, akik közel laknak a katedrálishoz. Nekik azt tanácsolták akkor, hogy nedves törlőkendővel távolítsák el a port.

A párizsi regionális egészségügyi ügynökség környezetvédelmi vizsgálatot indított, miután a Notre-Dame közelében élő kisfiú vérében magasabb volt az ólomszint.

A WHO szerint az ólom rendkívül mérgező az emberre, idegrendszeri rendellenességeket okozhat vagy a vesében tehet nagy mértékű károkat.

Forrás: Blikk

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@görbetükör: én, a müanyagokban való,lassú és keserves kínhalált választom,hogy vezekeljek ...
csak úgy....
@görbetükör: annak a kisfiunak mit mondjak szerinted,kinek valahol afganisztánba vagy sziriába ólom ment a testébe `?
görbetükör
@csak úgy...: - most rangsorolni akarsz?
Az illetékesek a világon mindenütt hagyják az embereket a bajban. Inkább, mint hogy informáljanak, tegyenek, megelőzzenek, vagy utólag segítsenek. Ez van.
karma1
@görbetükör: @csak úgy...: Ti ket ertelmes, okos ember, mi a turot szorakoztok egymassal? Ez csak egy felteves, es a felhivas azert szol, hogy "jobb felni, mint megijedni", mikozben lehet, hogy az a kisfiu lenyelt egy olomkatonat (jo, ez csak egy vicces megjegyzes, de ez is megtortenhetett), szoval legalabb Ti ne veszekedjetek, nnna,...:o))))
verőce21
@karma1: Rosszul ítéled meg őket...Mert éppenhogy két "sosemvolt normális" emberről van szó.
csak úgy....
@verőce21: mondja ezt a rajnai okos hajós, a mindenre vállalkozó pollihisztor, a hazudós bérnyalonc ! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.